Bogdanović na Klimatskom samitu 2014.

By Suzana Kapetanović

1609samit

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun uputio je poziv gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Bogdanoviću za učešće na ovogodišnjem Klimatskom samitu, koji će biti održan 23. septembra u Njujorku.

„Zadovoljstvo mi je da vas pozovem na Klimatski samit, koji će biti održan u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku. Klimatske promjene i naš odgovor na njih, važno je pitanje našeg vremena. Samo udruženom akcijom bićemo u mogućnosti da dostignemo ciljeve iz Povelje Ujedinjenih nacija. Pozivam vas da svojim učešćem doprinesete radu Samita kojim ćemo uticati na napore da obezbijedimo prosperitet, kvalitet i bezbjedan život za naše i buduće generacije“, navodi se u pozivu generalnog sekretara UN.

Tokom Klimatskog samita 2014 Bogdanović će potpisati pismo o namjerama kojim će biti iskazana podrška globalnoj Platformi o energetskoj efikasnosti.

Među potpisnicima pisma biće više gradova svijeta koji će učestvovati na ovogodišnjem Samitu, a među kojima će Crnu Goru reprezentovati Cetinje.

Prijestonica Cetinje, kroz saradnju sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, tokom posljednjih godina realizovala je više projekata iz oblasti energetske efikasnosti, a najznačajniji među njima je „Beautiful Cetinje“, čija je implementacija počela 2011. godine.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!