Bokeški Forum poziva da se nađu odgovorni za izlivanje nafte u zalivu

#Društvo #BokeškiForum #Mrlja #PortoMontengro

30411616_1003308469817160_4037935403372642304_o-1000x555-1.jpg

Bokeški Forum poziva da se pronađe krivac za pojavu naftne mrlje na potezu od Porto Montenegra do Palme u Tivtu, koji je, prema njihovim riječima, još jedan je u nizu ekoloških incidenata koji je zadesio tivatski zaliv.

“I na našu žalost nije ni prvi, a sigurno ni posljednji u nizu incidenata koji nam se dešava. Ono što je najgore u čitavom ovom događaju je što će imati isti epilog kao i svi dosadašnji. Vodiće se pod onim poznatim: počinilac nije poznat ! U vremenu u kojem živimo, u kojem je takve stvari vrlo lako otkriti za nas iz ‘Bokeškog Foruma’ ovakav epilog nije prihvatljiv”, poručuju oni.

<<<Fekalije iz kruzera (ne)idu u more<<<

Bokeški Forum ističe da Sekretarijat za zaštitu životne sredine i ostali nadležni organi ne rade svoj posao kako treba.

“Očekujemo da se povodom ovog incidenta oglasi i Zeleni tim. Jer, ukoliko je ekološka katastrofa to kad neki kućni ljubimac obavi nuždu na prostoru ‘grada u gradu’, i čitava lokalna uprava se sjati da kukom i motikom kazni ‘vinovnika’ onda je i u ovom slučaju potrebno preduzeti odgovarajuće mjere. Tivat i Tivćani, sa ili bez inopartnera žive od turizma, a ovo je sve samo ne dobra reklama pred skorašnju sezonu”, saopštili su oni.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!