Danas protestna šetnja „Za život bez straha“

Grupa građana, koja je nezadovoljna bezbjednosnom situacijom u crnogorskim gradovima, organizovaće danas u Podgorici protest pod nazivom „Za život bez straha“.

(arhiva/rtcg.me)

Organizatori su saopštili da su njihovi zahtjevi ulice na koje će građani izlaziti bez straha, odnosno sigurnost koju garantuje i Ustav.

“Protest počinje okupljanjem ispred zgrade Skupštine u 18 sati, nakon čega će učesnici u mirnoj šetnji obići Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i zgradu Vlade”, navodi se u saopštenju.

Protest će biti završen na Trgu nezavisnosti, u centru Podgorice.

Organizatori okupljanja su podsjetili da se u prva tri mjeseca u Crnoj Gori dogodilo 12 eksplozija, šest napada vatrenim oružjem, da su povrijeđene četiri, a ubijene tri osobe.

“Zbog stalnih ubistava i podmetanja eksploziva koje su postali crnogorska svakodnevica sve veći broj građana Crne Gore osjeća duboku ličnu, pravnu, imovinsku i svaku drugu nesigurnost”, rekli su organizatori.

Grupa samoorganizovanih građana zabrinuta za svoju ličnu, bezbjednost svojih porodica, ali i opštu bezbjednost, pozvala je sve građane na miran protest, jer nadležni organi, kako su kazali, ne preduzimaju efikasne mjere u suzbijanju navedenog, a protiv atmosfere straha u kome ubistva i eksplozije postaju navika.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!