DETALJI UBISTVA: Osmanagić ubijen iz puške CZ 7,9 mm, uništeni tragovi, policija privela na razgovor desetine osoba

By Predrag Zečević

musaok


C
rnogorski štampani mediji jutros, na udarnim stranama, opširno izvještavaju o ubistvu Armina Muše Osmanagića (39).

„Vijesti“ pišu da je Osmanagić ubijen oko 13h i 15 minuta iz snajperske puške „Crvena zastava“ 7,9 mm (karabin) sa leđa i da je metak prošao kroz srce. Očevici su tom listu, ispričali da je Baranin, kao pokošen, pao na ulazu u baštu restorana, na pola metra od dvogodišnjeg sina i najboljeg prijatelja Andrije Mrdaka.

„Dnevne novine“ su objavile da je Osmanagić ubijen sa razdaljine od 50 metara i da nije imao nikakvu šansu da preživi.

„Osmanagić je doveden bez znakova života sa jednom prostrijelnom ranom u predjelu gornjeg trbuha. I pored mjera reanimacije, i to što je bio anasteziološki zbrinut, nijesmo uspjeli da mu spasimo život, rekao je za „Dnevne novine“ hirurg barske bolnice dr Miroslav Knežević.

Policija je ubrzo nakon zločina, pronašla auto „reno megan“, za koji vjeruju da je ukraden u inostranstvu. Na automobilu su bile ljubljanske registarske tablice za koje se vjeruje da su, takođe, ukradene. U zapaljenom automobilu se nalazila potpuno uništena snajperska puška, kojom je najvjerovatnije, izvršen zločin.

1ok„Dan“ izvještava da je, prema njihovim saznanjima, ubica imao pomagače, koji su ga čekali kod željezničke stanice. Sumnja se da su nakon što su zapalili „reno megan“, pobjegli bijelim golfom u nepoznatom pravcu.

„Pobjeda“ je objavila da se radi, najvjerovatnije, o naručenom ubistvu, jer su ubice do detalja razradile likvidaciju, od procjene gdje ispaliti hitac do plana bjekstva i uklanjanja tragova.

Inspektori iz Bara vjeruju da je najmanje dvije osobe učestvovale u zločinu, i da je, kako su objavile „Vijesti“ većina tragova uništena za dva minuta.

Policija je, kako izvještavaju mediji, tokom dana na informativni razgovor privela na desetine osoba, mahom iz rivalskog klana pokojnog Luke Đurovića.

Povodom ubistva Osmanagića, barsku policiju je juče posjetio ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

1609osmanagicBaranin Armin Muša Osmanagić dospio je u žižu javnosti 2004. godine kada je označen kao jedan od učesnika u ubistvu urednika “Dana” Duška Jovanovića. Policija je Osmanagića sumnjičila za učešće u tom zločinu već od prvih dana istrage, kada ga je za sada jedini osuđeni, Damir Mandić, navodno, pomenuo prilikom iskaza koji je dao pred inspektorima. Na osnovu tadašnje Mandićeve ispovijesti policija je sačinila službenu zabilješku, koja kasnije nije prihvaćena na sudu kao validan dokaz.

Od tada, Osmanagića je nekoliko puta provjeravala policija, i često privodila nakon težeg krivičnog djela ili likvidacije u Crnoj Gori.

Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić ranije su osumnjičeni za pranje novca stečenim ilegalnim četvorogodišnjem organizovanjem igara na sreću u automat klubu u Baru.

Vijeće Višeg suda u Podgorici odlučilo je u novembru prošle godine da ne određuje pritvor Osmanagiću, čime je potvrđena odluka sudije za istragu.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!