FOTO: Zajedno smo jači

kk3.jpg

Na današnjij manifestaciji pod nazivom „Zajedno smo jači“, predstavljeno je druženje, interakcija i socijalizacija školske djece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kazao je Predsjednik Sportskog konjičkog kluba Budućnost Zlatko Maliković.

“Značaj ovakvih aktivnosti je višestruk. Pored samog čina druženja, korisnici Hiporehabilitacije imaju priliku da postanu prihvaćeni i ravnopravni članovi društva. Kao osnovni problem koji se ističe kod osoba sa ometenošću je njihova socijalna isključenost, odnosno nerazumijevanje i nedovoljno saznanje okruženja za njihova prava i potrebe. Imajući u vidu ovu socijalnu izopštenost, potrebno je edukovati građane za prava ove marginalizovane populacije”, naglasio je Maliković za CdM.

Prema njegovim riječima sa druge strane školska djeca, šire svoje vidike i usvajaju obrasce ponašanja i prihvatanja osoba sa ometenošću, koje će tokom života projektovati na svijet oko sebe. Kako je dodao praksa je pokazala da najveći nivo pristupa, kao i najširi okvir otvorenosti uma, pokazuju djeca školskog uzrasta, koji ujedno svoja saznanja nose kroz život i sazrijevaju u društveno odgovorne individue, sposobne da grade zdrave odnose u zajednici.

Maliković je najavio da u svrhu inkluzije i socijalizacije osoba sa ometenošću, Sportski konjički klub Budućnost planira realizaciju programa inkluzivnih aktivnosti, radionica i druženja i u narednom periodu.

„Današnji program se sastojao iz dva dijela i to promotivno takmičenje u Dresurnom jahanju u organizaciji Konjičkog Kluba “Budućnost” i Saveza za konjički sport Crne Gore za djecu uzrasta od šest do 12 godina, kao i dolazak naših drugara korisnika Hiporehabilitacije, Dolazak Deda Mraza i podjela novogodišnjih paketića“, pojasnio je on.

Manifestaciji su prisustvovali članovi Koničkog kluba “Buudćnost”, učenici 4/A Osnovne škole “Štampar Makarije” iz Podgorice sa učiteljicom i direktoricom škole, korisnici programa Hiporehabilitacije, roditelji i prijatelji Kluba.

Organizatori ovog događaja bili su SKK “Budućnost” i NVO Gradjanska alijansa i zahvalili su se kompaniji “Roki Pistolato” i kompaniji “VOLI”, kao i Šumskoj Upravi Kolašin na velikoj podršci u realizaciji ove prelijepe manifestacije.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!