Inspekcija moli investitora da im objasni što gradi u manastiru Dajbabe

manastir-dajbabe.jpg

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, odnosno urbanističko-građevinska inspekcija, obišla je ilegalni vjerski objekat koji je Srpska pravoslavna crkva izgradila u dvorištu Manastira Dajbabe u Podgorici koji je zaštićeno kulturno dobro, ali ga uprkos tome nije pečatirala, pojašnjavajući da to nije učinjeno zato što tamo nijesu zatekli nekog da izvodi bilo kakve radove.

<<<SPC gradi na divlje, ali inspektor još ne zna da li se devastira kulturno dobro<<<

“Predmetni objekat je građevinski izgrađen, u momentu kontrole nije bilo izvođenja radova. Investitor je pozvan u inspekcijske prostorije radi davanja izjave u vezi izgradnje pomenutog objekta. Urbanističko-građevinska inspekcija će dalje nastaviti postupak shodno zakonu”, kazali su oni.

<<<Upravitelj manastira Dajbabe protjeran iz ruskog hrama, pa došao u Crnu Goru<<<

Pojasnili su, takođe, da je urbanističko-građevinska inspekcija izvršila inspekcijski nadzor na licu mjesta na kp.2660 KO Dajbabe gdje je konstatovano da “postoji objekat kupole kružnog oblika prečnika u osnovi cca 5 m, oslonjena na 6 kružnih stubova, u čijoj je unutrašnjosti spomenik”.

Ni inspektor za kulturna dobra Uprave za inspekcijske poslove nije učinio ništa više da spriječi ilegalnu gradnju u dvorištu Manastira Dajbabe, već je i on konstatovao stanje na terenu i dao instrukcije kolegama iz drugih resora.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!