Iz prijestonice poručili: Ostavljaju nam lutalice iz drugih sredina

#Društvo #Cetinje #PrihvatilišteZaŽivotinje

psiCetinje.jpg

Cetinje već duže vremena planira osnivanje prihvatilišta za napuštetne životinje, a to je jedan od prioriteta za narednu godinu, saopšteno je iz službe za odnose za javnošću prijestonice povodom teksta ”Turiste na Cetinju dočekuju psi lutalice”, koji je danas objavljen na CdM-u.

Naš portal je danas objavio da je problem pasa lutalica i dalje aktuelan na Cetinju što pokazuju slike čitaoca na kome se vidi kako ove životinje slobodno šetaju ulicama.

U saopštenju iz prijestonice navode da imaju probleme sa lutalicama, ali da iz drugih sredina ostavljaju pse na području njihove opštine.

“Prijestonica Cetinje već duže vrijeme sprovodi aktivnosti u cilju uspostavljanja prihvatilišta za napuštene životinje, što je i tretirano kao jedan od prioriteta u razvojnim dokumentima Prijestonice – Nacrtu Programa razvoja Prijestonice za 2018. i budžetu za narednu godinu. Takođe, Prijestonica pokušava riješiti problem napuštenih životinja i u saradnji sa susjednim opštinama, a skladu sa Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja. Evidentno je postojanje problema pasa lutalica na Cetinju, međutim sličan problem imaju i ostale crnogorske opštine”, navodi se u saopštenju Prijestonice Cetinje.

Nadležne službe Prijestonice – prvenstveno Komunalna policija, kako navode, već duže vrijeme preduzimaju aktivnosti kontrole ulaza u grad.

“Jer je u više navrata evidentirano dovođenje i ostavljanje pasa lutalica iz drugih sredina na Cetinje i to u ranim jutarnjim časovima. U cilju zbrinjavanja napuštenih životinja Prijestonica je uspostavila saradnju sa nevladinim organizacijama sa Cetinja koje se bave zaštitom životinja i u tom smislu sprovedeno je niz akcija njihovog udomljavanja, kako bi se psi lutalice sklonile sa ulica. Ono što je najbitnije, u poslednje vrijeme na Cetinju nije evidentiran ni jedan napad pasa lutalica na ljude”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!