Izgorjela kuća na CT, aktivni požari u PG, NK, DG

#Požari

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada navode da je požar u naselju Lopate u Piperima ugašen u potpunosti, kao i požar u Ponarima koji je prijetio da ugrozi domove u podnožju tog naselja. Požar velikih razmjera zahvatio je i brdo Ljubović u Podgorici, ali je lokalizovan. Na Cetinju je izgorjela kuća, Danilovgrad čeka dolazak protivpožarnog voza Željeznice Crne Gore, a u Nikšiću vatrogasci drže liniju vatre dalje od kuća.

Your browser does not support the video tag.

Prilog Biljane Rovčanin, TVCG

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a su saopštili da je ativan požar u mjestu Omerbožovići u Podgorici, te da je nekoliko manjih požara na teritoriji Glavnog grada uspješno lokalizovano.

“Situacija po pitanju požara na teritoriji Podgorice od jutros je nešto povoljnija i polako se stabilizuje, ali se još uvijek ne može reći da je na zadovoljavajućem nivou”, kazali su iz Službe zaštite Glavnog grada za TVCG.

Oni su apelovali na građane da ne pale vatru na otvorenom i da ukoliko vide da to neko radi, pozovu Službu na broj 123 ili Upravu policije kako bi se stalo na put paljenu Podgorice.

U posljednjih 24 sata u Podgorici je ugašeno 66 požara, a samo od jutros je bilo preko 30 intervencija na različitim lokacijama. Iz Službe zaštite Glavnog grada ulažu nadljudske napore da se svi požari lokalizuju i apeluju na sve građane da ne pale vatru na otvorenom i da, ukoliko vide da to neko radi, pozovu Službu na broj 123 ili Upravu policije kako bi se stalo na put paljenu Podgorice.

Cetinje: Izgorjela kuća

Kako su naglasili iz Direktorata, na Cetinju su aktivni požari na Trešnjevu, Velestovu i Lastvi.

„Na Trešnjevu je izgorela jedna kuća. Trenutno duva jak vjetar i ubrzava širenje vatre ka kućama. Tokom dana je bilo aktivno i nekoliko manjih požara, koji su lokalizovani brzom reakcijom Službenika SZS Cetinje“, kazali su-

Danilovgrad: Gori rastinje uz prugu

Na području Danilovgrada aktivan je požar u mjestu Zagorak, gdje se zapalila trava i nisko rastinje uz prugu. Pripadnici SZS su na terenu i brane da se vatra proširi. Očekuje se dolazak protivpožarnog voza Željeznice Crne Gore.

Nikšić: Aktivna dva požara

aktivna su dva požara na Glavi Zete u Nikšiću i jedan požar u mjestu Broćanac Viluški.

„I na jednom i na drugom mjestu se vatra širila prema kućama. Vatrogasci su na terenu i drže liniju vatre dalje od kuća“, objasnili su iz Direktorata.

Izgorio magacin na Nijagarinim vodopadima

Gorjelo je sinoć i u blizini Nijagarinih vodopada u Podgorici. Kasno sinoć izgorio je magacin DOO Sonita, površine oko hiljadu metara kvadratnih.

Vlasnik DOO Sonita rekao je da su izgorjeli magacin robe, restoran, sobe, apartmani… Pričinjena je velika materijalna šteta, koja se procjenjuje na dva miliona eura.

„Dvije ekipe su stigle na lice mjesca u 1 sat i 19 minuta. Požar je već bio zahvatio krovnu konstrukciju, u potkrovlju“, rekao je Predrag Anđušić iz Službe zaštite i spasavanja Podgorice.

Inače, na teritoriji Pogorice od 19 sati registrovana su 33 požara, od kojih su neki i dalje aktivni. Vatrogasci i pripadnici Službe zastite i spasavanja uspjeli su da odbrane sve objekte, uprkos jakom sjevernom vjetru.

„Ugroženi su bili objekti u selu Skorać u Malesiji, gdje smo spasili šest kuča i jedan pomoćni objekat…požar trenutno ne ugrožava ništa“, rekao je Anđušić za TVCG.

On je rekao da je aktivan požar u selu Ponari, koji je za sada visoko u brdu.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!