Kina će i dalje stipendirati CG studente

#DamirŠehović #CuiDživei

Potpisivanjem sporazuma o obrazovanju između Crne Gore i Kine, definisaće se okviri koji će doprinijeti još kvalitetnioj saradnji u obrazovnom sistemu, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Šehović: Velika zainteresovanost CG studenata za usavršavanje u Kini

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, danas razgovarao s ambasadorom Kine Cui Dživeijem o nastavku aktivnosti na razmjeni i stipendiranju crnogorskih studenata, unapređenju saradnje u oblasti visokog obrazovanja i istraživanja i zajedničkih projekata.

Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da u toku svog mandata unaprijedi odnose Crne Gore i Kine.

“Ministar je istakao da se tradicionalno dobra saradnja dviju država ogleda kroz istorijski važne projekte u oblasti infrastrukture koje prati plodna saradnja na polju kulture i obrazovanja”, navodi se u saopštenju.

Šehović je rekao da postoji velika zainteresovanost mladih ljudi iz Crne Gore za usavršavanje u Kini i istakao značaj razmjene studenata i saradnje univerziteta dviju država.

Dživei pohvalio dosadašnju saradnju u oblasti obrazovanja i istakao da će Vlada Kine nastaviti stipendiranje crnogorskih studenata i ulaganje u naš obrazovni sistem.

“On se saglasio sa ministrom Šehovićem da je interesovanje crnogorskih studenata za kinesku kulturu veliko o čemu svjedoči preko 400 polaznika Instituta Konfučije u Podgorici, veliki broj mladih koji se usavršavaju u NR Kini, kao i povezanost crnogorskih univerziteta sa kineskim”, navodi se u saopštenju.

Dživei je naglasio da će se zajedničkim naporima i aktivnom radom na tekstu Sporazuma značajno proširiti polje saradnje.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!