Kolegijum direktora KCCG-a poručio Sindikatu: Prestanite da napadate Zoricu Kovačević

Zorica-Kovačević-1000x555.jpg

Kolegijum direktora organizacionih jedinica KCCG ponavlja da stoji iza svojih stavova u kojima je osudio tendenciono djelovanje Sindikata doktora i sinhronizovane napade na direktoricu KCCG Zoricu Kovačevic, kao i pokušaj minimiziranja uspjeha koje je ova zdravstvena ustanova ostvarila u prethodnom periodu.

<<<Sindikat doktora poručio Zorici Kovačević: Radimo sa stanovišta struke, a ne politike<<<

“Direktori organizacionih jedinica KCCG su nakon rasprave na Kolegijumu zauzeli jednoglasan stav i potpisali saopštenje. Dakle, saopstenje je poslato medijima na inicijativu direktora klinika a ne direktorice KCCG. Doktorski, stručni i etički integritet potpisanih ljekara je garancija autoriteta profesije i afirmacije KCCG. Ujedno se radi o ličnostima koji su uzor svih zaposlenih koji žele da usvajaju znanja i stručne savjete svojih mentora”, navodi se u reagovanju kolegijuma direktora KCCG-a.

Prema njihovim riječima ukazuju da je ponašanjem rukovodstva SDM-a najviše kompromitovan upravo taj Sindikat što potvrđuje činjenica da je došlo do velikog odliva ljekara iz SDM-a i njihovog masovnog isčlanjivanja sa tendencijom daljeg odliva.

“To jasno govori o razočarenju doktora i uništavanju jedne dobre ideje koju je kompromitovala upravo predsjednica pomenutog Sindikata. Poznavajući pojedine kolege koje su još uvijek u članstvu, dokazani u ljudskim i stručnim kvalitetima, ostaje nam da vjerujemo da će uticati na predsjednicu SDM-a i uputiti je u načela ljekarske etike i deontologije, i da će svojim autoritetom uticati da spriječe nedvosmislen upliv pojedinih političkih i kvazi političkih struktura u rad ovog Sindikata”, piše u reagovanju.

Dalje dodaju da Kolegijum direktora organizacionih jedinica KCCG i dalje ostaje otvoren za saradnju oko svih iskrenih i kvalitetnih prijedloga i inicijativa ljekarskih strukovnih organizacija a sve u cilju postizanja što boljih rezultata rada u KCCG, “na zadovoljstvo ljekara naše ustanove i naših pacijenata”.

“KCCG ima impresivne rezultate od kojih ovom prilikom izdvajamo samo dio: U 2017. godini bolnički je liječeno 38.292 pacijenata, u Poliklinici pruženo preko 1.500.000 zdravstvenih usluga, u Urgentnom centru zbrinuto blizu 80.000 pacijenata, obavljeno 13.203 operacija i 2.475 malih hirurških intervencija, obavljena 3.103 porođaja, oko 10.500 dijaliza, preko 4.500 angiodijagnostike od kojih blizu 3.000 koronarografija, zatim oko 4.000 osteodezintometrija, preko 3.600 scintigrafija, preko 25.000 CT pregleda, preko 16.000 magnetnih rezonanci, 7.700 ultrazvučnih pregleda, blizu 9.000 doplera, itd. Poznato je javnosti da KCCG posebnu pažnju posvećuje stručnom usavršavanju kadra. Tako je u 2017. godini 268 zaposlenih svih profila bilo na 647 stručnih usavršavanja. Takođe, je terenutno za potrebe naše ustanove na specijalističkom stažu 178 ljekara koji će istu završiti u naredne tri godine, dok je u toku izbor kandidata za još 33 specijalizacije na koje se prijavilo 75 ljekara”, zaključuje se u reagovanju Kolegijuma direktora KCCG-a.

Kolegijum direktora organizacionih jedinica KCCG:

Hiruška klinika, dr Ranko Mirović

Centar za sudsku medicinu, prof. dr Miodrag Šoć

Centar laboratorijsku dijagnostiku, mr ph. Najdana Gligorović Barhamović

Klinika za dermatovenerologiju, prof. dr Milena Đurović

Interna klinika, dr Sreten Kavarić, mr sc. med.

Klinika za očne bolesti, dr Haris Kujundžić

Klinika za neurohirurgu, dr sc. med. Novak Lakićević

Klinika za bolesti srca, dr Nebojša Bulatović, mr sc. med.

Centar za radiološku dijagnostiku, dr Branimir Vlahović

Klinika za neurologiju, dr Jevto Eraković

Klinika za psihijatriju, dr Željko Golubovć, mr sci. med.

Klinika za onkologiju i radioterapiju, prof. dr Vladimir Todorović

Klinika za ortopediju i traumatologiju, Dr Nikola Bulatović

Klinika za urologiju doc. dr Petar Kavarić

Klinika za nefrologiju, prof. dr Marina Ratković

Klinika za anesteziju i reanimaciju, dr Hasib Lukač

Klinika za infektivne bolesti, dr Dobrila Nikčević

Centar za medicinsku genetiku i imunlogiju, prof. dr Olivera Miljanović

Institut za bolesti djece, dr Sonja Milašinović, mr. sc. med.

Centar za medicinsko snadbijevanje, dipl. farmaceut Ljiljana Jauković

Poliklinika, prof. dr Snežana Vujošević

Operacioni blok, dr Obrad Vujadinović

Klinika za ORL i MFH, dr sc. med. Elvir Zvrko

Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, dr Željana Škarić-Karanikić

Stomatološka poliklinika, dr Dženad Ganjola

Urgentni centar, dr Nermin Abdić

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!