KONJEVIĆ: Formiran tim za rasvjetljavanje ubistva Osmanagića

By Balsa Knezevic

1509konevic2


P
olicija je formirala tim za rasvjetjavanje ubistva Armina Muše Osmanagića, saopštio ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević na sjednici skupštinskog odbora za bezbjednost. Članovi tog tijela iz opozicije na današnjoj sjednici zatražili su brzo rasvjetljavanje slučaja, u suprotnom poručuju da ostaje sumnja da je ubistvo u Baru povezano sa istragom o ubistvu urednika „Dana“ Duška Jovanovića prije deset godina, javlja radio Antena M.

Dvadesetčetiri sata nakon ubistva Armina Muše Osmanagića, policija i tužilaštvo nemaju saznanja ko je iz snajpera ispalio smrtonosni hitac u jednog od vođa barskog podzemlja. Policija za sada ne želi da izlazi u javnost sa detaljima istrage. Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević na sjednici odbora za beztbjednost, koja je protekla u znaku rasprave o ubistvu Osmanagića, kratko je saopštio da je Uprava policije formirala tim koji radi na pokušaju rasvjetljavanja ubistva.

Članovi odbora iz opozicije, međutim, traže da se događaj brzo rasvijetli. Kažu da u suprotnom ima puno razloga za sumnju da je ubistvo Osmanagića povezano sa ponovo pokrenutom istragom o ubistvu urednika „Dana“ Duška Jovanovića.

– Dok se ne rasvijetli ovo ubistvo, za mene je najosumnjičeniji, sa stanovišta onog ko je naručio ubistvo, država Crna Gora. Imam pri tom na umu da je konkretna osoba jedna od tri osobe, koja je nominovana kao dio ekipe koja je izvršila atentat na Duška Jovanovića, kazao je Velizar Kaluđerović iz SNP-a.

-Iznenađen sam da možete da iznesete tako tešku optužbu da država i njene institucije stoje iza ubistva u Baru, bez pomisli da ponudite bilo kakav argument u tom dijelu, kazao je ministar Konjević.

Sličnu poruku Kaluđerovićevoj uputio je međutim i Predrag Bulatović iz DF-a, koji je podsjetio da je ponovo pokrenuta istraga o ubistvu Jovanovića.

– Gospodine ministre, mi od vas tražimo da ovo rasvijetlite, očekujem da se za desetak dana pronađe počinilac ubistva u Baru. Ako ne bude pronađen, ostaje mnogo stvari za sumnju – kazao je Bulatović.

I članovi odbora uz Bara zabrinuti su onim što se dešava na ulicama tog grada. Snežana Jonica iz SNP-a smatra da je bezbjednosna situacija alarmantna, a Suljo Mustafić iz Bošnjačke stranke traži da se na konsultativno saslušanje pozovu, ne samo čelnici MUP-a i policije, već, ako je to ikako moguće, i tužilaštva i sudstva:

– Da vidimo i što su u tužilaštvu i sudstvu uradili glede dešavanja koja su u kontinuitetu prisutna i u Baru i u drugim krajevima Crne Gore- objasnio je Mustafić.

Predsednik odbora DPS-ov Mevludin Nuhodžić saglasan je sa stavovima kolega, pa će se odbor najvjerovatnije početkom narednog mjeseca baviti bezbjednosnom situacijom u zemlji.

Antena M

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!