Kotor: Izložba i predavanje o arheološkim istraživanjima u Risnu

By Suzana Kapetanović

1809carine_risan


I
zložba fotografija „Arheološki lokalitet Carine u Risnu – stanje istraživanja 2006 -2014.“, koja će biti popraćena predavanjem dr Marije Buzov o značaju ovog arheološkog lokaliteta, biće održana večeras u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Kotoru.

Organizatori izložve su OJU Muzeji Kotor ( Galerija solidarnosti) i Institut za arheologiju iz Zagreba.

Dr sc. Marija Buzov rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i magistrirala na smjeru Antička arheologija, s temom „Antički i ranokršćanski mozaici s natpisom na Istočnom Jadranu“ (u Istri i Dalmaciji)“.

Studijski je boravila u Raveni, na Istituto di Antichità Ravennati e Bizantine dell’Università degli Studi di Bologna, Ravenna. Doktorsku disertaciju „Topografija antičke Siscije na temelju arheološke baštine“ odbranila je na Filozofskom fakultetu u Zadru.

Radi u Institutu za arheologiju u Zagrebu.

Autorka izložbe posvećene istraživanjima u Risnu, Marija Buzov je članica Hrvatskog arheološkog društva (HAD), Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH), Vijeća za daljinska istraživanja i fotointerpretaciju HAZU, Društva za povjesnicu Zagrebačke nadbiskupije Tkalčić, Association internationale pour l’étude de la mosaïque (AIEMA) – Pariz, Association for the study of marbles and other stones in Antiquity (ASMOSIA).

Učestvovala je na brojnim arheološkim istraživanjima u zemlji i inostranstvu. Objavila je dvije monografije.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!