Latković odustao od kandidature za VDT-a

By ana popovic

sudovi2207


Miodrag Latković
povukao je kandidaturu za Vrhovnog državnog tužioca iz skupštinske procedure, prenosi portal CdM.

– Bez podrške od strane Tužilačkog savjeta ne želim da budem izabran niti da obavljam ovu značajnu funkciju. Osim toga, dosadašnji tok izbornog postupka jasno ukazuje da moja kandidatura ne uživa podršku većinske koalicije u Skupštini Crne Gore, pa bi dalje učešće u ovom postupku bilo suprotno mom shvatanju demokratskog izbora – naveo je Latković u dopisu kojeg je dostavio skupštinskom Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Prema njegovim riječima ovaj čin korespondira sa stavovima koje je ranije javno iznio o amandmanima na Ustav, u vezi sa izborom pravosudnih i ustavno-sudskih funkcija.

Podsjećamo da je Latković drugi kandidat koji je iz skupštinske procedure povukao kandidaturu za izbor VDT-a. Nedavno je to uradio i aktuelni vršilac dužnosti VDT Veselin Vučković.

Tužilački savjet je za tu funkciju preporučio sudiju Ivicu Stankovića, ali on nije dobio potrebnu većinu na skupštinskom zasijedanju. Pored Stankovića, u trci za funkciju VDT-a su još advokati Vesna Gačević Rogova i Dragoljub Strugar.

CdM

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!