Iako turisti tokom ljeta najviše obilaze primorje i sjever zemlje, ove godine Podgorica može da se pohvali neočekivano dobrom posjećenošću. Statistika kaže da je Glavni grad u junu i julu posjetilo duplo više turista nego u isto vrijeme prošle godine, a kako se sličan trend nastavio i tokom avgusta, hotelijeri zadovoljni dočekuju jesen.

Hotel CentreVille u kompleksu The Capital Plaza bilježio je popunjenost i do 90 procenata, a nerijetko su svi kapaciteti do posljednjeg kreveta bili popunjeni, što je prevazišlo i najoptimističnije poslovne planove.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Najbolje rezultate ostvarili su početkom avgusta, za vrijeme istorijske posjete potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Majka Pensa, kada je veliki dio njegove delegacije boravio u ovom hotelu. Pored Amerikanaca i stranih diplomata, većina posjetilaca CentreVille hotela dolazi iz regiona, Ujedinjenih Arapskih Emirta, Brazila, Italije, Španije, Turske, Kine, Austrije, Francuske i Izraela.

Pročitajte još:   Jača saradnja s filozofskim iz Ljubljane

Gotovo da nema zemlje iz koje nismo imali bar jednog gosta. Osim pojedinačnih posjeta, često smo bili domaćin organizovanim grupama turista, koji su na proputovanju kroz Crnu Goru ili Balkan. Na putu od mora do sjevera, pauzu naprave u Podgorici i taj dan obično iskoriste za obilazak grada ili šoping,“ objašnjava Jelena Ognjenović, v.d. menadžera hotela Centre Ville.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

U Podgorici je u posljednjih godinu otvoreno više hotela, pa je konkurencija jaka. Zato je uvijek potrebno napraviti korak više, kako bi se gost privukao i zadržao. U CentreVille hotelu, koji se trudi da svojim gostima bude dom daleko od kuće, pored udobnosti, lijepog enterijera i ljubazne usluge, vode računa i šta gosti vole da jedu.

„Trudimo se da našu kuhinju prilagodimo gostima, tako da nerijetko meni formiramo na osnovu porijekla većine posjetilaca. Za delegaciju potpredsjednika Pensa spremali smo hamburgere i hot-dogove, za Izraelce košer hranu skoro svakog dana, a ako u najavi imamo grupu iz Kine, kuvar doda jedno od njihovih specijaliteta na meni tog dana,” objašnjava Ognjenović.

Pročitajte još:   Danas protest u Kotoru

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Hotel CentreVille uskoro slavi prvi rođendan. Svoja vrata prvim gostima otvorio je 16. oktobra prošle godine.

Kontakt
CentreVille Hotel & Experiences
Cetinjska 7, The Capital Plaza, 81000 Podgorica, Crna Gora
T: +382 (0) 20 684 000
E: info@cv-hotel.com
W: www.cv-hotel.com

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

1 komentar

Ostavite komentar