LP: Nova vlast se služi poluistinama

#VidoDrašković #LiberalnaPartijaKotor

Nakon 9 mjeseci od održavanja lokalnih izbora u Kotoru, poruke koje stižu iz lokalne uprave koju čine Demokrate, DF, SDP i URA, ne bi trebalo da su poluistina, već da građanima daju pravu sliku stanja, navodi se u saopštenju predsjednika i odbornika Opštinskog odbora Liberalne partije Kotor, Vida Draškovića.

Drašković: Nema

Tačno je kaže da je sa 15. junom realizacija budžeta bila 45 odsto i da je to više nego na isti dan prošle godine, ali je napominje takođe istina da je iz godine u godinu budžet veći a samim tim i polugodišnja realizacija.

„Podsjećam gospodu iz lokalne uprave da projekciju budžetskih prihoda za 2017.godine preuzela iz Prijedloga bužeta, koji je pripremila predhodna vlast, pa je bilo i očekivat ovakvu realizaciju. Opština Kotor je i do sada blagovremeno i efikasno finansirla javne potrebe“, navodi se u saopštenju.

Nije jasno kaže Drašković, kako se može govoriti o rasipničkoj i neodgovornoj vlasti „ako se zna da su sve obaveze blagovremeno izvršavane, a uz to u opštinskom budžetu ste zatekli skoro 4 miliona eura“.

Građane kaže interesuje kako se troše ta njihova sredstva, novac građana? On pozila aktuelnu kotorski vlast da objavi šta su uradili na poboljšanju uslova života građana Kotora.

„Da nema ‘nedodirljivih’ jeste tačno, ali zato ima diskriminisanih. Sportskim klubovima koji su podnijeli urednu dokumentaciju opštinska komisija za sport opredijelila je po 75% sredstava dobijenih predhodne godine. Izuzetak je VA CATTARO kojoj je opredijeljeno svega 30% sredstava iz prijedhodne godine“, kaže Drašković.

On pita kako to razumjeti nego kao diskriminaciju i nejednak tretman?

„Možda nova opštinska vlast tako ‘nagrađuje’ ovaj klub što je jedini iz Crne Gore uz VK Primorac i ŽRK Budućnost, osvajač evropskog trofeja, čime je afirmisao kako Kotor tako i Crnu Goru? Možda za novu opštinsku vlast ne znači ništa što u ovom klubu više od 100 registrovanih dječaka uči vaterpolo od najeminentnih vaterpolo stručnjaka, proslavljenih reprezentativaca kako Jugoslavije tako i Crne Gore, nosilaca zlatnih olimpijskih i evropskih medalja. Da li je ovaj odnos prema VA Akademiji CATARO ‘nagrada’ ili diskriminacija?“, navodi se u saopštenju LP.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!