Majke probile ogradu ispred Vlade

#NaknadeZaMajke

Korisnice naknada sa troje i više djece probile su metalnu ogradu ispred Vlade Crne Gore, i došle do samog ulaza u zgradu izvršne vlasti. Policija je, međutim, spriječila nasilan ulazak u Vladu.

Your browser does not support the video tag.

One su se danas okupile ispred crnogorskog parlamenta, kako bi izrazile proteste zbog smanjenja naknada.

Odatle su se uputile prema zgradi Vlade Crne Gore, koja je bila ograđena metalnim ogradama. Majke, su kako javlja reporter Portala RTCG sa lica mjesta, probile ogradu i došle do samog ulaza u zgradu Vlade, gdje je došlo do guranja s policijom.

Your browser does not support the video tag.

Ranije danas, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, ispred Skupštine Crne Gore, okupilo se više od hiljadu nezadovoljnih korisnica doživotnih naknada.

Predstavnica majki Željka Savković tražila je povlačenje zakona o smanjenju naknada, dok je Lidija Pejović iz Unije slobodnih sindikata (USS) saopštila da je materinstvo najveći problem žena prilikom traženja posla.

„Pokažimo kako se istinski može odbraniti pravo na slobodu i socijalnu pravdu. Nelogično je da se samo nakon godinu dana umanjuju doživotne naknade“, kazala je Pejović.

Među majkama jedan od lidera DF-a Andrija Mandić (Foto: rtcg.me)

Naime, bila je planirana šetnja od Vlade do Skupštine Crne Gore, i nazad do sjedišta izvršne vlasti. Međutim, kako je prostor oko Vlade Crne Gore ograđen, okupljanje je organizovano ispred parlamenta.

Nezadovoljne majke su na protestu podržali lider Demokrata, Aleksa Bečić, i poslanica Demokratskog fronta (DF), Marina Jočić.

Sa protesta (Foto: rtcg.me)

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!