Marković sa Šćekićem: Sjeverni region prioritet Vlade

#Društvo #Berane #DragoslavŠćekić #DuškoMarković #Posjeta #Saradnja #Sjever

2017-07-18-Berane-PV-Dusko-Markovic-rukovodstvo-Opstine-9.jpg

Sjeverni region je prioritet, a njegove sve opštine imaju podršku Vlade, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa predsjednikom opštine Berane Dragoslavom Šćekićem.

Marković je u tom kontekstu podsjetio sagovornike da je ovogodišnjim kapitalnim budžetom predviđeno 220 miliona za Sjeverni region i da se na ovaj dio Crne Gore odnosi više infrastrukturnih projekata.

Premijer je, kako se navodi iz Vlae, ponovio ocjenu da Sjeverni region Crne Gore ima veliku šansu za razvoj i dodao da sve opštine sjevera imaju i podršku Vlade i podršku premijera lično.

Na sastanku je, kako dodaju, izražena apsolutna saglasnost u vezi sa temama daljeg razvoja Berana i saradnje Vlade i Opštine.

I premijer i čelnik Opštine Berane izrazili su zadovoljstvo sastankom ističući potrebu i važnost saradnje u realizaciji projekata čiji su ciljevi razvoj Sjevernog regiona i podizanje životnog standarda i kvaliteta života.

Predsjednik Vlade je u tom smislu istakao neophodnost partnerstva Vlade i lokalne uprave naglasivši da to partnerstvo treba da se zasniva na povjerenju i opštim interesima, a ne nužno i na političkoj saglasnosti.

“Prioriteti su zajedništvo, interes države i kvalitet života, a ne lični interesi. Ova opština spremna je na saradnju sa Vladom i ima podršku Vlade za razliku od nekih opština u kojima je opozicija na vlasti koje saradnju ne žele“, rekao je premijer.

Šćekić se, kako ističu iz Vlade, zahvalio premijeru i Vladi na dosadašnjoj saradnji rekavši među ostalim da je Berane posjetilo više ministara i da je saradnja sa Vladom već donijela pozitivne rezultate i stvorila dobru osnovu za unapređenje saradnje.

On je informisao premijera o slučajevima sporog odziva pojedinih segmenata državne administracije na zahtjeve lokalne uprave što usporava realizaciju projekata i predstavlja biznis barijere.

“Mi smo kao lokalna uprava mnogo usporeni i izgubili smo ogromno vrijeme. Potrebna nam je Vaša pomoć“, rekao je prvi čovjek Berana, zahvalivši pri tome predsjedniku Vlade na dosadašnjoj saradnji i na ubrzavanju pojedinih procesa.

“Tokom sastanka razmotrene su brojne konkretne teme među kojima lokalna infrastruktura, posebno put ka Rujištima, projekti minihidrocentrale na Gradskom vodovodu, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže i završetak sportske dvorane”, navodi se u saopštenju Vlade.

Marković i Šćekić na sastanku su eksplicitno ponovili apsolutnu saglasnost sa odlukom Vlade da sjedište Više medicinske škole ostane u Beranama.

Premijer je na tu temu rekao da je Vlada donijela odluku za koju je ovlašćena uvjerena da je ostanak Više medicinske škole u Beranama u interesu i ovog grada i Sjevernog regiona.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!