Marković sa Šćekićem: Sjeverni region prioritet Vlade

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#Društvo #Berane #DragoslavŠćekić #DuškoMarković #Posjeta #Saradnja #Sjever

2017-07-18-Berane-PV-Dusko-Markovic-rukovodstvo-Opstine-9.jpg

Sjeverni region je prioritet, a njegove sve opštine imaju podršku Vlade, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa predsjednikom opštine Berane Dragoslavom Šćekićem.

Marković je u tom kontekstu podsjetio sagovornike da je ovogodišnjim kapitalnim budžetom predviđeno 220 miliona za Sjeverni region i da se na ovaj dio Crne Gore odnosi više infrastrukturnih projekata.

Premijer je, kako se navodi iz Vlae, ponovio ocjenu da Sjeverni region Crne Gore ima veliku šansu za razvoj i dodao da sve opštine sjevera imaju i podršku Vlade i podršku premijera lično.

Na sastanku je, kako dodaju, izražena apsolutna saglasnost u vezi sa temama daljeg razvoja Berana i saradnje Vlade i Opštine.

I premijer i čelnik Opštine Berane izrazili su zadovoljstvo sastankom ističući potrebu i važnost saradnje u realizaciji projekata čiji su ciljevi razvoj Sjevernog regiona i podizanje životnog standarda i kvaliteta života.

Pročitajte još:   Nova ograničenja na duvanske proizvode: Cigarete ni na fotografiji, kazne do 20.000 eura

Predsjednik Vlade je u tom smislu istakao neophodnost partnerstva Vlade i lokalne uprave naglasivši da to partnerstvo treba da se zasniva na povjerenju i opštim interesima, a ne nužno i na političkoj saglasnosti.

“Prioriteti su zajedništvo, interes države i kvalitet života, a ne lični interesi. Ova opština spremna je na saradnju sa Vladom i ima podršku Vlade za razliku od nekih opština u kojima je opozicija na vlasti koje saradnju ne žele“, rekao je premijer.

Šćekić se, kako ističu iz Vlade, zahvalio premijeru i Vladi na dosadašnjoj saradnji rekavši među ostalim da je Berane posjetilo više ministara i da je saradnja sa Vladom već donijela pozitivne rezultate i stvorila dobru osnovu za unapređenje saradnje.

On je informisao premijera o slučajevima sporog odziva pojedinih segmenata državne administracije na zahtjeve lokalne uprave što usporava realizaciju projekata i predstavlja biznis barijere.

“Mi smo kao lokalna uprava mnogo usporeni i izgubili smo ogromno vrijeme. Potrebna nam je Vaša pomoć“, rekao je prvi čovjek Berana, zahvalivši pri tome predsjedniku Vlade na dosadašnjoj saradnji i na ubrzavanju pojedinih procesa.

Pročitajte još:   Veliki broj pacijenata se i dalje ne odaziva na zakazane preglede

“Tokom sastanka razmotrene su brojne konkretne teme među kojima lokalna infrastruktura, posebno put ka Rujištima, projekti minihidrocentrale na Gradskom vodovodu, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže i završetak sportske dvorane”, navodi se u saopštenju Vlade.

Marković i Šćekić na sastanku su eksplicitno ponovili apsolutnu saglasnost sa odlukom Vlade da sjedište Više medicinske škole ostane u Beranama.

Premijer je na tu temu rekao da je Vlada donijela odluku za koju je ovlašćena uvjerena da je ostanak Više medicinske škole u Beranama u interesu i ovog grada i Sjevernog regiona.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!