Maturanti danas plesali kvadril

#HercegNovi #GinisovRekord #OpštinaTivat #KanliKula

Podno gradske Tore, na Trgu Nikole Đurkovića i danas je 176 hercegnovskih maturanata SMŠ “Ivan Goran Kovačić“, uz zvuke Štrausovog “Slijepog miša“ i valcera, u podne zaplesalo kvadril. Pridružili su se vršnjacima iz 55 gradova Evrope, kako bi oborili Ginisov rekord po broju učesnika u sinhornom plesu, ali i da bi svijetu uputili poruku mira.

Foto: Radio Jadran

Opštinski sekretar za društvene djelatnosti, Vladimir Dželetović, poručio je da se kroz ljepotu i eleganciju plesa, na najljepši mogući način obilježava prekratnica u životu sada već svršenih srednjoškolaca i njihov susret sa novim izazovima, prenosi Radio Jadran.

„Vi ste upravo najveće bogatstvo grada, te gradeći svoju budućnost, gradite budućnost svog grada. Zbog toga, nastavite da učite, stičete nova znanja i vještine i dajete sve od sebe da budete dobri, vrijedni i uzorni ljudi. Gdje god nastavili školovanje, nosite Herceg Novi u srcu i duši“, kazao je Dželetović.

.

SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ deseti put organizuje i učestvuje u maturantskom plesu kvadril, u okviru projekta „ Evropa pleše“. Ove godine 176 maturanata se pripremilo čitav jedan klasifikacioni period za ovaj ples, istakao je direktor škole Momir Dragićević.

Maturanti su se nakon plesa, uz zvuke pištaljki, uputili ka magistrali gdje su kratko “regulisali“ saobraćaj, a onda otišli na tvrđavu Kanli kula na tradicionalnu žurku.

Foto: Radio Kotor

Tradicionalni ples maturanata-kadril priređen je danas i na platou ispred katedrale Svetog Tripuna.

Skoro dvije stotine kotorskih maturanata Srednje pomorske škole i Gimnazije je u podne pred katedralom svetog Tripuna učestvovalo u izvođenju najvećeg sinhronizovanog plesa na planeti.

Foto: Radio Tivat

I maturanti SMŠ „Mladost“ i Srednje muzičke škole Tivat danas su obilježili jubilarnu, desetu godinu učestvovanja na “Quadrille” European dance festivalu i pridužili se drugarima iz čak 58 evropskih gradova kako bi zajedno pokušali da obore Ginisov rekord u kategoriji „Najveći sinhronizovani ples na svijetu“.

Učenici su se za ovu priliku pripremali dva mjeseca. European dance festival Quadrille, u ime Dance assosiation Slovenije organizovala je Opština Tivat, Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti u saradnji sa SMŠ“Mladost“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!