Možda opet bude evakuacije

#Požar

Nakon relatino mirne noći, tivatski vatrogasci opet imaju pune ruke posla s požarom na Grabovcu. Sve raspoložive snage su na terenu, kao i dobrovoljci koji čine sve da spasu kuće u selu Đuraševići, gdje se vatra razbuktala.

Your browser does not support the video tag.

Zoran Barbić iz tivatske Službe zaštite i spasavanja kazao je Televiziji Crne Gore da trenutno brane selo Đurađevića, jer se požar primakao na stotinak metara od sela.

„Uspjeli smo da požar stavimo pod kontrolom, akcija se nastavlja i dalje“, rekao je Barbić.

Ranije danas, Direktorat je saopštio da postoji mogućnost da će ponovo biti potrebna evakuacija stanovništva zbog požara u Zabrđu, kod Obosnika.

U informaciji o trenutno aktivnim požarima, Direktorat je saopštio da je na području Tivta aktivan požar na Luštici, te da su ekipe na terenu.

„Od ponoći aktivan požar u Zabrđu, kod Obosnika. Trenutno nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo, ali se situacija mijenja iz sata u sat. Nemaju informaciju o trenutnom broju vozila i službenika na terenu. Postoji mogućnost da će ponovo biti potrebna evakuacija stanovništva“, saopštio je Direktorat.

Your browser does not support the video tag.

Navode da su požari na Rosama i Rtu Veslo kod Herceg Novog pod kontrolom.

„Aktivan je od ponoći požar na Obosniku. Požar je zahvatio šumu. Nijesu ugroženi stambeni objekti ni stanovništvo. Službi zaštite i spašavanja Herceg Novi asistiraju kolege iz Službe zaštite i spašavanja Tivat i DVD Krtoli“, navode iz Direktorata.

Kad je riječ o barskom području, trenutno je aktivan požar u Sutomoru na Golom brdu.

„Požar je lokalizovan. Nijesu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo. Prijavljen je i jedan požar ka Paštrovićima. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti“, navode iz Direktorata, i ističu da nema trenutno nema aktivnih požara u Ulcinju.

Na teritoriji budvanske opštine trenutno je aktivan požar na Paštrovskoj Gori, ali je pod kontrolom, dok nema aktivnih požara na području Kotora.

„Ali ekipe i dalje dežuraju u Bigovi“, navode iz Direktorata.

U Podgorici su aktivni požari koji su zahvatili nepristupačna mjesta u brdima, pa nijedna ekipa Službe zaštite i spašavanja Podgorica nije na terenu.

Od sinoć gori kod Obosnika (Foto: rtcg.me)

Na Cetinju su aktivni požari u Markovini, Lastvi Čevskoj i Gospoštini.

„Ekipe su na terenu, ali nijesu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo“, navode iz Direktorata i kažu da su u Danilovgradu aktivni požari u Zagaraču i Slapi, ali da nijesu ugroženi stanovništvo i stambeni objekti.

U Nikšiću su aktivni požari u Drenoštici, Bogetićima i na brdu Tović.

„Nije ugroženo stanovništvo ni stambeni objekti. U pitanju su šumski požari. Nema ekipa na terenu. Bogetići – gorelo je uz magistralu. Požar je lokalizovan. Trenutno su se ekipe uputile ka Rudinama, ali ne znaju koliki je obim požara niti da li su ugrožene kuće dok ne stignu na lice mjesta“, navode iz Direktorata.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!