Nevrijeme u Baru, iz mora spašeno 13 osoba

#Društvo #CrnaGora #Nevrijeme

39074785_477675836032851_7241746591168593920_n.jpg

Jako nevrijeme koje je poslijepodne zahvatilo crnogorsko primorje, napravilo je haos u Baru, a pripadnici Uprave pomorske sigurnosti su za nepunih sat i po iz mora spasili 13 osoba.

FOTO:Bar-info

Kako je CdM-u kazao Žarko Lukšić iz Uprave pomorske sigurnosti, njihova plovia su već u 16,26 časova bila aktivirana, i prije nego što je došlo nevrijeme.

FOTO:Bar-info

“Prvo smo u barsku marinu dopremili čamac sa dvije osobe. Odmah nakon toga, uočili smo jedrilicu kojoj je puklo jedro, a na kojoj se nalazila jedna osoba. Zatim je posada na plovilu ‘Sar 3’, koje se iz Ulcinja vraćalo za Bar, uočila gumenjak sa četiri osobe i još dvije osobe na jednom malom čamcu. I oni su bezbjedno dopremljeni u Luku Bar. U tom istom trenutku nam javljaju da se prevrnulo jedno plovilo, na kojoj su se nalazile dvije osobe. Spasili smo još dvije osobe kojima se čamac prevrnuo kod lukobrana“, naveo je Lukšić.

FOTO:Bar-info

Ističe da su za sat i po vremena iz mora spasili 13 osoba.

“Jedna osoba je povrijeđena, radi se o starijem muškarcu koji je pola sata bio u hladnoj vodi i njemu je ukazana pomoć”, kazao je Lukšić.

FOTO:Bar-info

Malo dalje, na magistralnom putu Podgorica-Bar, kod Virpazara, stablo je palo na put i ugrožavalo saobraćaj.

FOTO: Podgorički vremeplov

Sčužba zaštite Bara brzo je izašla na teren i uklonila stablo.

S.Đukanović

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar