Nuhodžić: Nema razloga za dramatizaciju, strah i paniku

#Društvo #MevludinNuhodžić #Požari

2017-07-17-Mevludin-Nuhodzic-izjava-medijima-04.jpg

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao je danas lokalitete ugrožene požarima u primorskom regionu i ocijenio da je situacija ozbiljna, da je stoga zatražena međunarodna pomoć, ali da nema razloga za dramatizaciju, strah i paniku.

“Moja krajnja poruka je da nema razloga za dramatizaciju, strah i za paniku. Vjerujem da će naše službe, naše institucije, uz međunarodnu pomoć sve ovo učiniti kontrolisanim narednih dana, a vjerujem i ugasiti ove požare, bez obzira na krajnje nepogodne meteo uslove“, rekao je Nuhodžić.

Ministar je rekao da smo svi svjedoci velike požrtvovanosti i profesionalnosti službi za spašavanje, policije, pripadnika vojske, građana, kao i privatnika.

“Složeni meteoroški uslovi, jak vjetar i vrućine utiču na požare, a statistika pokazuje da često građani svojom nepažnjom budu uzročnik požara“, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

FOTO: Radio Jadran

On je ponovio apel građanima da prijave svaku sumnju u podmetanje požara.

Nakon Luštice, ministar je obišao i požarišta na području Opštine Kotor gdje su ga dočekali predsjednik opštine Vladimir Jokić i komandir vatrogasne jedinice Maksim Mandić.

Nuhodžić je ponovio da je MUP jutros zatražio međunarodnu pomoć za gašenje požara.

“Mi smo još danas zatražili pomoć od Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske komisije, gdje su 34 zemlje. Već se naš zahtjev razmatra u Briselu i postoji mogućnost da nam već večeras bude upućena pomoć avionima“, kazao je ministar.

S.Đukanović

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!