Od nedjelje nova adaptacija Urgentnog

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#Kccg #UrgentniCentar

U Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u nedjelju će početi adaptacija podova, a projekat se realizuje donacijom Turske agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA).

.

Kako su saopštili iz KCCG, Urgentni centar je jedna od najoperećenijih organizacionih jedinica te zdravstvene ustanove, sa velikom frekvencijom pacijenata i njihovih pratilaca.

U prethodna četiri mjeseca za medicinsku pomoć obratilo se preko 24 hiljade, pacijenata ili u prosjeku preko 200 pacijenata dnevno.

„Ovaj podatak dovoljno govori o neophodnosti stalnog ulaganja u Urgentni centar, naročito zbog činjenice da medicinsko osoblje mora imati adekvatne uslove da brzo interveniše u zbrinjavanju svih, naročito životno ugroženih pacijenata“, kaže se u saopštenju.

KCCG je zahvalio TIKI, koja, kako se navodi, vrijednim donacijama na svim segmentima doprinosi stvaranju optimalnih uslova u Crnoj Gori.

„Molimo građane koji u toku jednonedjeljnih izvođenja radova, bilo kao pacijenti ili njihovi pratioci, budu imali potrebu da borave u Urgentnom centru, imaju strpljenja i razumijevanja“, kaže se u saopštenju.

Pročitajte još:   Abazović podnio prijavu protiv Radonjića

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!