Ohrabruje razvojna perspektiva Ulcinja

Ulaganje u gradnju hotela visoke kategorije u Ulcinju obogatiće se turistička ponuda i doprinijeti zapošljavanju građana tog grada, ocijenio je premijer Duško Marković.

Ulcinj jedan od gradova sa najboljim ekonomskim potencijalima u regionu

On je, čestitajući građanima Ulcinja Dan opštine, kazao da ohrabruje razvojna perspektiva grada, ali i obavezuje na odgovoran pristup sa ciljem brze i održive valorizacije njegovog potencijala i domaćinskog odnosa u rješavanju infrastrukturnih pitanja.

„Zavidna turistička tradicija Ulcinja umnogome predstavlja pouzdanu osnovu za dalje snaženje privrede i privlačenje investitora sa potencijalom“, navodi se u čestitki Markovića.

On je, kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, kazao da je uvjeren da jedino uz odgovorno i strateško planiranje, i jasnu viziju, zajednički može da se obezbijedi novi kvalitet života za sve stanovnike najjužnijeg primorskog grada.

„Na taj način još snažnije ćemo integrisati Ulcinj i Crnu Goru u evropski sistem vrijednosti, i evropski kvalitet života. Na tom putu, u Vladi imate posvećenog partnera“, rekao je Marković.

On je poželio da se u narednom periodu svjedoči pozitivnim rezultatima rada lokalne samouprave, koja će biti u službi građana i na zadataku daljeg razvoja Ulcinja.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović takođe je čestitao građanima i lokalnom rukovodstvu Dan opštine Ulcinj, koji se obilježava 7. aprila.

„Praznici su povod da se sjetimo prošlosti i borbe naših predaka za slobodu, spokoj i progres svojih potomaka, i mogućnost da u miru nastavimo da razvijamo njihove i naše ideje i vizije“, naveo je Brajović.

Istakao je da najjužnija crnogorska opština ne oskudijeva u prirodnim i privrednim resursima, već predstavlja jedan od gradova sa najboljim ekonomskim potencijalima u regionu.

„Vjerujem da će se u narednom periodu, uz plodnu saradnju lokalne i državne uprave, proširiti poslovni ambijent za valorizaciju postojećih i realizaciju planiranih projekata, koji će Ulcinju vratiti pripadajući zamajac razvoja crnogorskog turizma, a Ulcinjanima omogućiti sigurnu i plodnu egzistenciju i život“, poručio je predsjednik parlamenta.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!