Ovako je tokom noći bilo u Tivtu

#Požar

Slike požara koji danima bukte u nekoliko gradova na primorju obišle su region. Najkritičnije je na području Tivta.

(Foto: Anadolija)

Požari su bili aktivni i tokom noći.

Vatrogasci su se s vatrenom stihijom borili u naseljima Luštica i Bigova.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je preko Mehanizma civilne zaštite Evropske unije uputilo zahtjev za međunarodnu pomoć u gašenju požara.

(Foto: Anadolija)

Inače, oko 150 vatrogasaca dežuralo je tokom noći u više tivatskih naselja, boreći sa vatrenom stihijom u ovom gradu. U pomoć im je priteklo i 30 vojnika Vojske Crne Gore, a takođe, pomoć je pružao i veliki broj građana.

(Foto: Anadolija)

U gašenju požara učestvuju sve vatrogasne ekipe, koje su potpomognute vatrogascima iz ostalih gradova Crne Gore. Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a saopšteno je da je veoma kritično na tom području i ako vjetar nastavi da duva ovim tempom, vatra će ubrzo doći do kuća.

(Foto: Anadolija)

U Tivtu je u nekoliko naselja tokom jučerašnjeg dana evakuisano više stotina mještana.

Osim u Tivtu, požari su tokom jučerašnjeg dana i sinoć bili aktivni i na području Cetinja, Herceg Novog i Podgorice. U glavnom gradu kasno sinoć požari su izbili kod tehničkih fakulteta i Tološke šume, ali su brzo lokalizovani.

(Foto: Anadolija)(Foto: Anadolija)(Foto: Anadolija) Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!