PL: Kreće realizacija infrastrukturnih projekata

Sa početkom građevinske sezone, u Pljevljima kreće i realizacija više infrastrukturnih projekata i na gradskom i seoskom području opštine. Tokom prošle godine neki projekti su završeni, a neki će svoj konačan oblik dobiti u 2018.

(rtcg.me)

Vrijedno se radilo na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, zgradi Doma kulture, fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi u naselju Guke, Domu starih, putu Crkvice – Vrulja…

Red je došao i na nove izazove, kaže predsjednik opštine Mirko Đačić za RTCG, ističući da je jedan od prioriteta izgradnja mini toplane:

„Bili smo izuzetno uporni i ono sa čime smo zadovoljni jeste da je taj projekat na adekvatnim adresama predstavljen i kao realan i neophodan Pljevljima, pa stoga i ne čudi što će Direkcija za javne radove u gradnju mini toplane ove godine uložiti četiri miliona eura“.
Veoma važan posao biće i predstojeća rekonstrukcija centralne gradske zone koja će koštati oko pola miliona eura.

Đačić podsjeća i na ostale planirane aktivnosti.

“ Za 2018. ostao je jedan dio realizacije na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, gradiće se zgrada od 38 stanova za penzionere gdje će opština finansirati pet stanova, u rekonstrukciju ulica biće uloženo minimum 150.000 eura, kao i prethodne tri godine asfaltiraćemo par desetina gradskih saobraćajnica, saniraće se i više stotina metara trotoara u vrijednosti 100.000 eura, za hidrotehničku infrastrukturu opredjelili smo 315.000 eura, za lokalne puteve na selima dodatnih 200.000 eura, a za seoske vodovode 120.000 eura. Biće toga još, a sve zajedno sigurno će poboljšati kvalitet života u ovom dijelu države“, napominje prvi čovjek Pljevalja.

Ukupna suma koju će opština i Vlada do kraja 2018. uložiti u izgradnju infrastrukture u pljevaljskom kraju, dostići će skoro osam miliona eura.

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!