Počinje upis na specijalističke studije

#UniverzitetCrneGore

Upis na specijalističke studije u studijskoj 2017/2018. godini na Univerzitetu Crne Gore počinje sjutra, a mjesta ima za 2.349 studenata. Njih 1.214 školovaće se o trošku države.

Upis bi trebalo da bude završen zaključno sa 20. septembrom: Univerzitet Crne Gore

Prijave na konkurs, kako je saopštio Univezitet Crne Gore, predaju se studentskim službama sjutra i preksjutra, dok bi upis trebalo da bude završen zaključno sa 20. septembrom.

„Radi implementacije principa afirmativne akcije ukupan broj mjesta za svaki studijski program povećava se za jedan odsto. Na konkurs se mogu prijaviti kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti. Stranci imaju pravo upisa pod jednakim uslovima kao crnogorski državljani“, navodi se u saopštenju UCG.

Uz prijavu za upis, kandidati podnose original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o završenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama).

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!