Podsjetimo se poruka Vaskrsa

Svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti Vaskrs su čestitali predstavnici političkih partija u Crnoj Gori uz želje da praznike provedu u miru, duhovnoj blagosti, porodičnoj harmoniji uz uvažavanje multinacionalne i multikonfesionalne tolerancije.

Foto: lpcg.me

Svim građanima i građankama koji slave Vaskrs prema julijanskom kalendaru, Mitropolitu Mihailu i sveštenstvu Crnogorske pravoslavne crkve kao i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, čestitao je predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović.

„Želim vam da predstojeće blagdane provedete u miru, radosti i sreći sa porodicama i sa najdražima, podsjećajući se suštinskih vrijednosti koje nose poruke vaskršnjih praznika“, navodi se u čestitki Popovića.

.

Predsjednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević, u svoje, i u ime članova i simpatizera DNP-a, čestitao je veliki hrišćanski praznik, pravoslavni Vaskrs, Njegovom visokopreosveštenstvu, mitropolitu crnogorsko-primorskom, gospodinu Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i sveštenstvu i monaštvu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Knežević takođe upućuje srdačne čestitke svim pravoslavnim vjernicima u našoj zemlji i šire, želeći da vaskršnje praznike provedu u miru, duhovnoj blagosti, svepraštanju i porodičnoj harmoniji, uz uvažavanje multinacionalne i multikonfesionalne tolerancije i suživota u građanskoj Crnoj Gori.

„Predsjednik DNP-a na kraju ističe da duhovne poruke Vaskrsa danas u Crnoj Gori ukazuju na potrebu preporoda naše duhovnosti, i istinskih vrijednosti ovog društva, njihovo jačanje i osvjedočenje u vremenu u kojem živimo. Hristos voskrese, voistinu voskrese..!“, navodi se u čestitki.

Foto: SNP

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, čestitao je u ime SNP-a, kao i u svoje lično ime, nastupajuće Vaskršnje praznike, njegovom Visokopreosveštenstvu, Mitropolitu gospodinu Amfilohiju, preosvećenom episkopu budimljansko-nikšićkom, gospodinu Joanikiju, i svim pravoslavnim vjernicima.

„Neka nas radost Praznika nad praznicima ispuni kako bismo zajedno slavili pobjedu života nad smrću i silom međusobne ljubavi poboljšali ova teška vremena. Radost Hristovog vaskrsenja nadahnjuje na stalnu borbu protiv grijeha i slabosti, neka tako bude i ubuduće“, navodi se u čestitki.

Joković poziva da Vaskrs slavimo s nadom i vjerom u bolje sjutra.

„Bez obzira na vjersku ili bilo kakvu drugu različitost, moramo sve činiti za dobrobit sadašnjih i budućih generacija. Vaskrs je vrijeme ulaganja u zajedništvo i solidarnost, vrijeme istinskog poštovanja i uvažavanja. U to ime, želim da ovaj veliki praznik proslavimo spokojno i u miru, sa najdražima, ispunjeni radošću i ljubavlju“, navodi se u čestitki Jokovića.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!