Porto Montenegro dobitnik priznanja za društveno odgovorno poslovanje

By aleksandra stankovic

1809porto


K
ompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro, dobitnik je godišnjeg priznanja za društveno-odgovorno poslovanje koje dodjeljuje Unija Poslodavaca Crne Gore. U kategoriji briga za zajednicu velikih preduzeća, projekat društveno-odgovornog poslovanja Porto Montenegra koji nosi naziv Zajedno za zajednicu, okarakterisan je kao primjer dobre prakse DOP-a.

Na svečanoj ceremoniji, priznanje je uručeno izvršnom direktoru Oliver Corlette-u, koji je istakao da je kompanija Adriatic Marinas dio lokalne zajednice, i da je projekat Zajedno za zajednicu prvi projekat ovakve vrste u Crnoj Gori, čiji koncept podrazumijeva da zaposleni od strane Borda direktora dobijaju plaćen slobodan dan kako bi se posvetili projektu po izboru. Svi zaposleni, bez obzira na status, moraju uzeti učešća u jednoj od akcija, a akcije se sprovode u bliskoj saradnji sa institucijama na teritoriji opštine Tivat. Dobrim radom i uspješnim prvim projektom, pokazano je da je pažljivo, dugoročno i održivo planiran, te da će imati kontinuitet i u 2015.godini.

Za samo šest mjeseci, u realizaciji akcija u sklopu ovog projekta učestvovalo je preko 120 volontera iz kompanije Adriatic Marinas, i uloženo preko 45.000 eura u realizaciju istih: uređenje malog gradskog parka u centru grada Tivta, uklanjanje grafita sa fudbalskog stadiona Arsenal, renoviranje stadiona za mali fudbal u Velikom gradskom parku, dobrovoljno davanje krvi i akcija uređenja košarkaškog i fudbalskog terena u velikom gradskom parku.

Od 2009. godine, od početka izgradnje marine i naselja Porto Montenegro do sada, kompanija Adriatic Marinas za donacije, stipendije, sponzorstva i podršku tivatskoj zajednici izdvojila je više od dva miliona eura, a ovim projektom ne želi samo da pruži finansijsku pomoć, već da vodi akcije u kom će zaposleni darivati svoje vrijeme, ideje, posvećenost i učinak, u poboljšanju kvaliteta života.

Evaluacioni odbor za dodjelu Nagrade za DOP, bio je u sastavu: prof. dr Milivoje Radović, Ekonomski fakultet Podgorica, dekan; Daliborka Pejović, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, državni sekretar; Tatjana Perović, Unija slobodnih sindikata Crne Gore (umjesto dr Vladimira Pavićevića); Marina Vuković, Centar za razvoj nevladinih organizacija, zamjenica izvršne direktorice; Darko Ivanović, Građanska alijansa; Ana Rašović, UPCG, šef Sektora za ekonomiju.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!