Požari u Crnoj Gori: Evo gdje je sve izbila vatra

#Društvo #CrnaGora #Požari

0.png

Oko 100 kampera i kupača evakuisano je sa rta Veslo na Luštici, a aktivnih požara ima i u drugim djelovima Crne Gore, osim sjevernog, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi, tokom noći su vatrogasne ekipe djelovale na više požarišta u primorskom i centralnom regionu.

Požari, osim u slučajevima u kojima je to eksplicitno navedeno, ne ugrožavaju ljude i imovinu, a Direktorat za vanredne situacije poziva građane da prijave svaki požar na br. tel 112.

Primorski region:

Bar: Gori na Golom brduu Sutomoru. dvije vatrogasne ekipe djeluju. Požar je lokalzovan. Nijesu ugroženi stambeni objekti ni stanovništvo.

Prijavljen je požar na lokaciji ka Paštrovićima. Ekipa je krenula na lice mjesta. Po dolasku ekipe biće poznata detaljna informacija o obimu požara.

evakuacija u Tivtu

Ulcinj: Trenutno nema aktivnih požara.

Budva: nema aktivnih požara. Dva vozila su upućena Lušticu kao ispomoć.

Kotor: Aktivan je požar uBigovi. Vatra je blizu kuća. Vatrogasci trenutno pokušavaju da sačuvaju kuće. Jak vjetar otežava gašenje.

Tivat: Gori na lokacijama:Begovići i Ponta Veslo. Sa Ponte Veslo su evakuisani svi kamperi / kupači asistencijom Vojske Crne Gore odnosno Mornarice, Plovne jedinice iz Budve i Uprave pomorske sigurnosti. Ukupno je evakuisano oko 100 osoba.

Herceg Novi: Nema aktivnih požara. Sve raspoložive ekipe su na Luštici.

Kuće Rakića

Posted by Podgoricki vremeplov on Montag, 17. Juli 2017

Centralni region

Podgorica: Aktivna dva veća požara: u Ponarima (Vukovci) i u Kućama Rakića, gdje je izgorio jedan magacin i pričinjena je velika materijalna šteta.

Aktivno je i sedam, osam manjih požara na teritoriji Glavnog grada, čije se stavljanje pod kontrolu uskoro očekuje.

Cetinje: Aktivani požari na Trešnjevu, Velestovu i Lastvi. Na Trešnjevu je izgorela jedna kuća. Trenutno duva jak vjetar i ubrzava širenje vatre ka kućama.

Danilovgrad: Dva aktivna požara:Podglavice i Novo Selo (Komanice).

Nikšić: Gorjelo u Bogetićima uz magistralu. Požar je lokalizovan. Trenutno su se ekipe uputile ka Rudinama gdje je prijavljen požar. Obim ovog požara nije poznat dok ekipe ne stignu na lice mjesta.

Na sjeveru Crne Gore nema aktivnih požara.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!