PRAVEDNA: Zločini koji su se desili na primorju potvrđuju kriminalizaciju države

By Balsa Knezevic

pravedna


C
rnogorsko društvo je već godinama opterećeno zločinačkim kriminalom čiji epilog su sve brojnije žrtve, neriješena ubistva i građanska nesigurnost. Zločini koji su se ovih dana desili na primorju u kontinuitetu potvrđuju kriminalizaciju države i moralni pad društva, saopštili su iz Pravedne Crne Gore.

Oni navode da istovremeno, krivično zakonodavstvo, kaznena politika i policijsko-pravosudna praksa obesmislili su ideju pravednog pravnog poretka.

– DPSovski režim niti je u stanju da podstakne moralni preobražaj, niti želi da obrazovni i pedagoški sistem učini središtem društvenog razvoja, niti može da se obračuna sa kriminalom i anomalijama za koje je najzaslužniji. Generacije već odrastaju u društvu kojim dominiraju korumpirani, lažljivi i nesmjenjivi političari, raskomoćeni kriminalci i namješteni biznismeni – saopštili su iz Pravedne.

Pritom, kako ističu, organi vlasti u očima prosječnog građanina ostavljaju jadan utisak.

– Imamo policiju pored koje cvjetaju zločinačko nasilje i visoka korupcija, obezglavljeno i politizovano tužilaštvo i neutemeljeno sudstvo. I sve je to dovoljan razlog da se DPSovska država smuči i najobzirnijem patrioti. Naročito kada znamo da Crna Gora nije brojnija od bilo kojeg osrednjeg evropskog grada i da bi samim tim jedna prosvijećena i odlučna vlada mogla početi dovoditi u red zapušteno i demoralisano crnogorsko društvo – navodi se u saopštenju.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!