Prikupljeno 367 hiljada eura

#CgTeleton

Na prvom crnogorskom Teletonu, održanom večeras u Podgorici, prikupljeno je 367 hiljada i 374 eura za liječenje djece oboljele od karcinoma. Gotovo 100 poznatih – glumci, pjevači, sportisti, TV lica, kao i predstavnici kompanija koje djeluju na teritoriji Crne Gore učestvovale su na prvom crnogorskom Teletonu, koji je trajao oko 4 sata.

RTCG, 777, Atlas, Vijesti, Pink i Prva, istovremeno prenose Teleton na svojim kanalima

Prvi crnogorski Teleton možete pratiti i putem

Na donatorski broj 1511 javljali su se bubnjar Dragoljub Đuričić, glumica Varja Đukić, sportista Dejan Zlatičanin, rukometašice Katarina Bulatović, Milena Knežević, bivša rukometna zvijezda Bojana Popović, jedan od najuspješnijih naših košarkaša Vlado Šćepanović, pjevač Boban Rajović, muzičar Žuti Serhatlić, fudbalski selektor Ljubiša Tumbaković, pisac Balša Brković, pjevač Sergej Ćetković, glumac Boro Stjepanović… i razgovarali sa svima koji su uspjeli da dobiju vezu.

Razgovori su ograničeni na dva minuta, pa građani na taj način doniraju po dva eura. Osim pozivom ka broju 1511, građani mogu donirati 1 euro slanjem poruke sadržine 5 na 14543.

Inicijativu je pokrenulo šest televizija, a organizatori poručuju da je poziv otvoren svim medijima.

Broj će u toku trajanja Teletona biti aktivan za pozive iz fiksne i mobilne mreže Telekoma, a biće otvoren i za pozive iz drugih mreža u Crnoj Gori.

.

Telekom je obezbijedio humanitarni broj 1511 za potrebe prvog crnogorskog Teletona, a pozivi se tarifiraju po cijeni od euro za svaki započeti minut. Telekom ne naplaćuje proviziju, a donatorska linija je oslobođena PDV-a.

Osim pozivom ka broju 1511, korisnici mogu dati doprinos i slanjem poruke sadržine 5 na 14543.

„Ovu liniju, Telekom je ranije pokrenuo u saradnji sa Fondacijom ‘Budi human’, za pomoć građanima Crne Gore kojima su potrebna sredstva za liječenje, a koja nijesu u mogućnosti ostvariti kroz redovan zdrastveni sistem. Riječ je o projektu koji je dobio podršku u okviru Telekomove inicijative ‘Za svako dobro’ i koji je zamišljen kao platforma za povezivanje donatora i građana kojima je pomoć potrebna“, saopštili su organizatori

Novac kojim će upravljati fondacija “Budi human” ne može se uplaćivati na račune fizičkih lica.

Organizatori Teletona su saopštili da se u Crnoj Gori godišnje dijagnostifikuje karcinom kod 15 do 20 djece. Djeci je potrebna naša pomoć jer liječenje često nije moguće u Crnoj Gori, ali ni u klinikama regiona.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!