Prirodnjačka izložba sjutra na Cetinju

#PrirodnjačkiMuzej

Prirodnjačka izložba “Posebna je Crna Gora” biće otvorena sjutra u 18 sati, u Ministarstvu kulture na Cetinju.

.

Posebnost Crne Gore, te jedinstveno bogatsvo biodiverziteta na tako malom geografskom području, u izložbi će biti posebno naglašeno isticanjem rijetkih, endemičnih i reliktnih vrsta u svim zbirkama.

Na izložbi, koju organizuje Ministarstvo kulture i Prirodnjački muzej, biće premijerno izložena kolekcija ruda koje su registrovane na brojnim lokalitetima širom Crne Gore, a od kojih su neke imale važnu ulogu u ekonomskom razvoju Crne Gore.

„Izložbom su osim prezentacije muzejskog materijala u trajanju od 30 dana, predviđena i održavanja posebnih tematskih predavanja kustosa Prirodnjačkog muzeja, a planirano je i gostujuće predavanje eminentnog stručnjaka iz oblasti herpetologije Katarine Ljubisavljević“, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Kako su istakli, kulturna baština je jedan od važnijih identitetskih obilježja države, a u prirodnjačkim izložbama se prepliću vrijednosti kulturne i prirodne baštine koji su neraskidivo vezani.

Crna Gora predstavlja jedno od najbogatijih područja u Evropi u pogledu bogatstva bio i geo-diverziteta, što je posljedica njenog jedinstvenog geografskog položaja i geomorfološke strukture“, objasnili su iz Ministarstva.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!