Radović kandidat za članstvo u CCPR-u

Kandidat Crne Gore za članstvo u Komitetu za prava čovjeka (CCPR) biće koordinator programa za ljudska prava u nevladinoj organizaciji (NVO) Građanska alijansa, Milan Radović, saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova.

Milan Radović (foto: rtcg.me)

Iz Ministarstva su rekli da je ta odluka donijeta u skladu sa pozivom za prijavljivanje kandidata za članstvo u CCPR-u, objavljenom na sajtu Ministarstva vanjskih poslova 12. februara.

“Pored Radovića, prijavu je podnio dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran, Miloš Vukčević”, navodi se u saopštenju.

U procesu odlučivanja, učestvovali su ministarstva pravde, rada i socijalnog staranja, za ljudska i manjinska prava i vanjskih poslova, a konsultacije su obavljene sa predstavnicima nevladinog sektora, univerziteta i institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

“Prilikom donošenja odluke, vodilo se računa o kriterijumima Ujedinjenih nacija propisanim za navedeni Komitet”, dodaje se u saopštenju.

Izbori za Komitet za prava čovjeka će biti održani na 36. sastanku strana ugovornica Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima 14. juna u Njujorku.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!