Restoran na Verigama od juče radi

#DržavnoTužilaštvo #SpecijalnoDržavnoTužilaštvo #VladimirJokić #ZvaničnoSaopštenje

U restoranu vidikovcu na Verigama počeli su juče da rade, uprkos upozorenjima iz opštine Kotor da nemaju dozvolu za rad. Iz firme Hefesta objašnjavaju da rade u skladu sa Zakonom o turizmu, jer od 28. aprila, od kada su nadležnima u loklanoj upravi uputili zahtjev za odobrenje za rad, od njih nijesu dobili odgovor što, po zakonu, znači da je dozvola dobijena! Iz opštine Kotor tvrde suprotno. U Hefesti vjeruju da je u pitanju politički pritisak lokalne vlasti sa ciljem da se politički obračunava sa nadležnim državnim organima.

Your browser does not support the video tag.

Objekat na Verigama je pun gostiju koji uživaju u eksluzivnom pogledu i ambijentu. Od juče su počeli i zvanično da rade. A da li imaju dozvolu, o tome u firmi Hefesta koja gazduje objektom Verige 65, ne žele u kameru. Upućuju nas na zvanično saopštenje i tumačenje da su je stekli nakon što 15 dana nemaju odgovor na takav zahtjev iz opštine Kotor. Suprotno od toga.

„Zaključkom koji je dostavljen u roku firmi Hefesta se prekida postupak kod ovog Sekretarijata u skladu sa zakonom o opštem upravnom postupku, imajući u vidu da postoji prethodno pitanje eventualno postojanje krivičnog djela o čemu smo obaviješteni od Specijalnog tužioca Milivoja Katnića“, kaže predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić.

U Hefesti tvrde da ne znaju da Specijalno državno tužilaštvo preispituje zakonitost procedure davanja u zakup zemljišta na Turskom rtu. Čekaju, kažu, rezultat izviđaja i rade.

„U tom trenutku smo obavijestili investitora da ne postoji zakonska mogućnost da oni započnu sa radom i da će svaki rad njihov biti na njihovu odgovornost a da će nadležne inspekcije državne morati da preuzmu kontrolnu ulogu u ovom procesu u skladu sa njihovim zakonskim ovlašćenjima“, kaže Jokić za Dnevnik.

Ostaje da se vidi ko je na potezu sada kada je gradnja na Verigama završena uz sve polemike koje je izazvala.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!