„Škola glume“ ponovo u Baru od 20. septembra

By kristina jerkov

1809skolicabar


D
ramski edukativni studio „Scena“ iz Bara i ove jeseni organizuje kurs – prepoznatljiv pod nazivom Škola glume – za djecu i mlade od 6 do 18 godina, koji vode poznate crnogorske glumice Vesna Vujošević i Kristina Stevović.

Kako je za Portal Analitika najavila Stevović, nastava se odvija dva puta sedmično, a organizovana je po grupama koje se formiraju u odnosu na uzrast polaznika. Svaki nivo podrazumijeva dva kursa u toku jedne školske godine. Prvi se završava sa krajem prvog polugodišta, a drugi sa krajem školske godine, i to javnim nastupom.

– Polaznici ovih kurseva uče o umjetnosti igre – glumi, kroz sistem dječijih igara, fizičkih treninga, vježbi za jačanje glasovno-govornog aparata, dramskih zadataka i javnih nastupa. Posebna pažnja posvećuje se oslobađanju od psihofizičke napetosti, kako bi se stvorila kvalitetna stvaralačka energija i razvila sposobnost tolerancije i saradnje sa drugima. Veoma značajno je i otkrivanje eventualnih problema u pokretu, glasu i govoru, te njihovo otklanjanje i unaprjeđivanje mogućnosti. Zahvaljujuci tome, djeca i mladi mogu primjenjivati novostečene vještine i znanja i van okvira Škole glume – istakla je ona.

Vujošević podsjeća da su djeca i mladi koji su dugogodišnji učenici Škole glume u Baru, ostvarili su i ove godine zapažene nastupe u tom gradu, zatim na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu i Dječijem festivalu „Pozorišni val“ u Petrovcu, igrajući predstavu „Mogli“. Time nastavljaju trend angažovanja polaznika ovog kursa kroz pozorišne, reklamne i serijske profesionalne projekte u zemlji.

– Osim divne saradnje sa djecom, zahvalnost dugujemo i roditeljima, uz čiju podršku realizujemo mnoge velike planove – kazala je ona za naš portal.

Detaljnije informacije zainteresovani mogu naći na Facebook stranici: Dramski edukativni studio Scena (www.facebook.com/des.scena) ili putem telefona: 067 / 350 – 139 i 067 / 562 – 015.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!