SMCG: Vratiti telefon Otaševiću

#SindikatMedija #VladimirOtašević

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) razočaran je postupkom Uprave policije i Tužilaštva, koji su oduzeli mobilni telefon od novinara dnevnog lista Dan, Vladimira Otaševića, kome je nedavno prijetio smrću brat premijera Duška Markovića, Velizar Marković.

Otašević je saslušan juče u Centru bezbjednosti Podgorica u vezi sa prijetnjama koje mu je uputio Mojkovčanin Velizar Marković, brat premijera Duška Markovića, dok će telefon novinara biti poslat u Forenzički centar na vještačenje.

„Razumljivo je da je njima bio potreban snimak telefonskog razgovora, ali ne i zašto su odlučili da mu oduzmu telefon koji, osim tog snimka, sadrži i niz drugih privatnih i poslovnih podataka, koji su mu potrebni za rad“, saopšteno je iz SMCG-a.

Navodi se da su policija i Tužilaštvo na taj način došli u posjed svih njegovih mejlova i drugih naloga, dokumenata koje je razmjenjivao sa sagovornicima, privatne prepiske i fotografija.

“ Smatramo da je to bespotrebno zadiranje u privatnost kolege Otaševića, koje ne ide nikako u pravcu rasvjetljavanja incidenta koji je izazvao Marković. Autentičnost snimka ne dovodi u pitanje ni Velizar, ali ni predsjednik Vlade, Duško Marković, pa samim tim još više iznenađuje postupak Uprave policije i Tužilaštva, koji žele forenzički da vještače snimak. Oni na ovaj način, umjesto da pomažu kolegi Otaševiću, izlažu ga dodatnim neprijatnostima“, ocijenili su u SMCG-u.

Apelovali su na predstavnike Uprave policije da još jednom razmotre svoju odluku i da što prije Otaševiću vrate telefon, koji mu je i sredstvo za rad, a od Tužilaštva očekuju da što prije obavijeste javnost o ishodu postupka koji vode.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!