SOS linija i na albankom jeziku

#SosTelefoni #SosNikšić

Servisi podrške i pomoći na besplatnoj Nacionalnoj SOS liniji su odsada dostupni i na albanskom jeziku u okviru projekta.

Ilustracija

Uvođenjem dvojezičnog servisa, pomoć i podrška za žene i djecu sa iskustvom nasilja u porodici od jula je dostupna i na albanskom jeziku.

„Dva puta sedmično, petkom i subotom, od 17 do 21 sat, na liniji dežuraju obučene konsultantkinje za komunikaciju sa osobama koje govore albanskim jezikom. Nakon završene obuke, projektni tim je angažovao dvije konsultantkinje koje su se u julu pridružile timu na liniji“, saopštila je organizacija SOS Nikšić.

Servis na albanskom jeziku dio je projekta „Poboljšanje pristupa životu bez nasilja za žene sa iskustvom nasilja u centralnoj i sjevernoj Crnoj Gori“ koji je počeo u martu ove godine, a finansiran je od strane Fonda Ujedinjenih Nacija za zaustavljanje nasilja nad ženama i djevojčicama (UN Trust Fund to End Violence against Women) sa sjedištem u Njujorku.

SOS telefon Nikšić je organizacija koja dvije decenije ulaže napore da ženama i djeci sa iskustvom nasilja pruži podršku i pomoć kroz različite specijalizovane servise pomoći i podrške, kao što su sklonište za žene i djecu, pravna i psihološka pomoć i podrška, pratnja povjerljivih lica u institucije sistema…

„Od septembra 2015, naša organizacija, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, koordinira i radom besplatne Nacionalne linije za žrtve nasilja u porodici, koja mjesečno zaprimi prosječno 300 poziva“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!