Stara nikšićka česma u novom ruhu

#Nikšić

U Nikšiću je obnovljena česma stara skoro 90 godina. Incijativu za obnovu česme u Ulici Narodnih heroja pokrenuo je Omladinski klub iz tog grada.

.

„Tokom protekle dvije decenije ova je česma bila ruinirana i van funkcije. Mobilizacijom građana, stanara Ulice Narodnih herija i Vardarske kao i kompletnom podrškom ALFA Centra česma je stavljena u funkciju tako da će za brojne sljedeće generacije biti od koristi. Česma je ispjeskarena, postavljen je zaštitni poklopac kao i kugla koja je nedostajala na vrhu“, navodi se u saopštenju.

Česmu je, kako se navodi, na simboličan način svojim sugrađanima predao Vuk Miljanić jedan od najmlađih stanara ulice.

„Ovo je jedna od korisnih inicijativa koje je sproveo Omladinski klub u želji da donese pozitivne promjene u lokalnoj zajednici. Iako u veoma otežanim uslovim trudićemo se da postižemo još bolje rezultate i poboljšamo kvalitet života mladih u Nikšiću“, istakao je u ime pokretača inicijative, predsjednik Omladinskog kluba Nikšić, Miroslav Stanišić.

Miloš Perović iz ALFA Centra je kazao da građani o zajedničkom dobru treba da razmišljaju kao o svome.

„Ovo je skroman primjer da uz malo volje i energije građani učestvuju u akcijama korisnim za lokalnu zajendicu. Veoma je važno da se oslobode predrasuda i ničim izazvanim strahovima, da o zajendičkom dobru razmišljaju kao o svome, i nadamo se da će ova akcija pokrenuti na razmišljanje mještane Nikšića u drugim djelovima grada“, objasnio je Perović.

.

Dio sredstva za obnovu česme prikupljen je od građana, među kojima su Boško Roganović, Ivana Vukićević, Novo Mijušković, Milica Radojičić, Ana Milović Jasikovac.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!