Straniak Akademija za demokratiju i ljudska prava okupila 30-tak studenata

By Gordana Borović

akademci


U
Igalu je u toku nastava za tridesetak studenata iz zemalja Zapadnog Balkana i nekih zemalja članica Evropske unije koju organizuje Straniak Akademija za demokratiju i ljudska prava, saopšteno je Porrtalu Analitika od strane organizatora.

Predavači na ovogodišnjoj akademiji, koja je sa radom započela 14, a okončaće 27. septembra, su regionalni i međunarodni eksperti iz oblasti demokratije i ljudskih prava.

Straniak Academy za demokratiju i ljudska prava 2013. godine osnovao je Ludwig Boltzmann institut za ljudska prava u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Beču i Pravnim fakultetom i Fakultetom političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

Osnivanje Akademije bilo je moguće uz vrijedan doprinos prof. Hannes Tretter, prof. dr Ivane Jelić i prof. dr Sonje Tomović-Šundić, koji su napravili program rada i ciljeve Akademije Straniak, kako bi se na univerzalnim vrijednostima političke teorije i modernom konceptu politike obrazovali studenti i slušaoci ovog programa.

Cilj Akademije je promocija i sticanje znanja u oblasti demokratije, ljudskih prava i vladavine prava stvaranje mosta između akademskih disciplina i prakse, promovisao interdesciplinarni pristup kao i interaktivna forma nastave. U specijalnom fokusu su zemlje Jugoistočne Evrope sa posebnim osvrtom na region Zapadnog Balkana.

Studenti će nakon završene Akademije dobiti sertifikat koji je kreditiran sa ECTS i uključuje se u programe reprezentativnih Univerziteta.

Planirano je da naredna Akademija 2015. godine bude u Ulcinju.

Akademiju su podržali Hermann i Marianne Straniak Fondacija, Centralno Evropska Inicijativa i drugi sponzori.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!