Ujedinjeni učinićemo više za državnu kuću

Svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti jedan od najvećih hrišćanskih praznika Vaskrs čestitali su crnogorski zvaničnici sa željom da, okruženi najbližima, praznične dane provedu u zdravlju i ličnoj sreći.

.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade i svoje lično svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti jedan od najvećih hrišćanskih praznika Uskrs sa željom da, okruženi najbližima, praznične dane provedu u zdravlju i ličnoj sreći.

On je poželio da blagi dani i Hristovo vaskresenje budu povod da provjerimo sebe same i svoja činjenja.

„Da ohrabrimo druge, i budućim djelima još snažnije doprinosimo ljepšoj budućnosti za naše najmlađe, da čuvamo slabije i gradimo društvo blagostanja i prosperiteta. Jer takva zajednica i Država su dom svim svojim građanima!“, kazao je premijer.

Plemenite poruke Praznika pobjede života nad smrću, kako je dodao, svakog vjernika treba da podsjete na vrijednosti praštanja i vjere u ljude.

„Ujedinjeni i okrenuti prema bliskima, a ne jedni od drugih, učinićemo više za našu zajednicu i državnu kuću. Neka, kako to vjera i nalaže, snažan pomogne slabijem, bogat siromašnom, a srećan tužnome“, navodi se u uskršnjoj čestitki predsjednika Vlade Crne Gore, Duška Markovića.

Foto: Anadolija

Svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori čestitam Vaskrs i upućujem iskrene želje za mir, toleranciju, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, navodi se u čestitki predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića.

„Neka dan Hristovog vaskrsenja podstakne u nama najplemenitija osjećanja, a domove ispuni radošću i ljubavlju za bližnje“, navodi se u čestitki Vujanovića.

Predsjednik je počelio da ovaj veliki praznik svojom plemenitom porukom osnaži solidarnost, čovjekoljublje i dobrotu – te iskonske vrijednosti koje doprinose da živimo u slozi i međusobnom poštovanju.

„Radujmo se ostvarenju tih neprolaznih vrijednosti i učinimo da Crna Gora uvijek bude primjer međukonfesionalne i multietničke harmonije. Slijedimo taj put i zajednički gradimo ljepšu budućnost za sve u Crnoj Gori. U to ime još jednom vam čestitam Vaskrs – veliki hrišćanski praznik“, navodi se u čestitki predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!