Utvrđuju porijeklo crvene tečnosti u Limu

#Lim

Nakon saznanja da je Limom tekla crvena tečnost i nagađanja šta je uzrok, te da li je u rijeku ispuštena krv iz bjelopoljskih klanica, državni inspektori izašli su na teren da provjere o čemu je riječ.

Your browser does not support the video tag.

U industrijskom dijelu grada, u kojem se nalaze četiri farme i klanice, obavili su kontrolu svih ulivnih cijevi u vodotok.

Zvanično se još ništa ne zna, ali ribolovci koji su zatekli i snimili ispuštanje otpadnih voda u Lim očekuju da se incident koji se dogodio u Bijelom Polju ispita.

Ekološki i inspektor za vode utvrdiće izvor zagađenja na rijeci, a nakon toga pokrenuće postupak protiv odgovornih za ekološki incident.

U međuvremenu, naložili su pribavljanje takozvanih vodnih akata. Svi vlasnici pogona za proizvodnju i preradu mesa moraće u roku od 90 dana da pribave vodne dozvole i saglasnost inspekcije za sve objekte i postrojenja koja ispuštaju otpadne vode u Lim koji se konstantno zagađuje. U suprotnom, sve ispusne cijevi bice uklonjene.

Voda se u Limu danas izbistrila, ali je i dalje prisutna sumnja da su u rijeku ispuštene zagađene organske materije. Tim slučajem trebalo bi da se pozabavi i Veterinarska inspekcija i utvrdi da li u rijeci ima zagađenih supstanci.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!