Veliki potencijali CG i Ukrajine u oblasti turizma i investicija

#Društvo #PavleRadulović #PredragMilović #Turizam #Ukrajina

IMG_6475.jpg

Neophodno je intenzivirati saradnju Crne Gore i Ukrajine kada je riječ o boljoj promociji turističke ponude obiju zemalja, saglasili su se ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović I počasni konzul Ukrajine u Crnoj Gori, Predrag Milović.

S tim u vezi, počasni konzul Milović istakao je da su ukrajinski investitori prisutni na crnogorskom tržištu ali da je neophodno uspostaviti zajednički model u cilju unapređenja saradnje sa istima.

Shodno tome, ministar Radulović izrazio je spremnost da pruži podršku u prevazilaženju eventualnih izazova u poslovanju ukrajinskih investitora.

U cilju daljeg unapređenja bilateralnih odnosa sa naglaskom na ekonomski i naučni segment, počasni konzul Milović je ministra Radulovića informisao o pripremama za održavanje sastanka na visokom nivou na kojem bi bili predstavljeni potencijali Crne Gore u oblasti turizma i investija, a čije održavanje je planirano za kraj septembra tekuće godine. Sastanku bi, pored resornih ministara obiju država, učestvovali i predstavnici Evropske akademije nauka, umjetnosti i književnosti.

Ovom prilikom, on je ministru Raduloviću uputio poziv za učešće, imajući u vidu značaj sastanka za promociju crnogorske turističke i investicione ponude.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će bilateralna saradnja dviju zemalja nastaviti da ide uzlaznim tokom u narednom periodu.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!