Veliko interesovanje za novi vrtić na Starom aerodromu, upisano 700 mališana

vrticstari.png

U novoizgrađeni vrtić na Starom aerodromu “Dragan Radulović” upisano je 700 djece. Iako su kapaciteti te vaspitne jedinice, po standardima, 343 mjesta, direktor JPU Đina Vrbica Vuk Stanišić poručuje da nikoga od upisane djece neće odbiti, već da će sva biti primljena u novi vrtić.

Izgradnja vrtića na Starom aerodromu uticala je na rasterećenje vaspitne jedinice “Jelena Cetković” na Koniku, koja takođe pripada JPU ,Đina Vrbica. U tu vaspitnu jedinicu ove godine upisano je 226 djece manje nego prošle godine.

“Prošle godine je vrtić na Koniku bilo upisano 577 djece, a ove godine 351. Jasno je da je to smanjenje posljedica izgradnje novog vrtića naveo je direktor JPU Đina Vrbica. Izgradnja vrtića na Starom aerodromu koštala je oko 2,7 miliona eura. Glavni grad je učestvovao u ovom projektu ustupivši zemljište veličine 9.119 kvadratnih metara, čija je vrijednost oko 1,8 miliona eura. Površina objekta je oko 3.000 kvadratnih metara. Vrtić sadrži osam radnih soba za jaslene grupe, 12 soba za starije grupe djece, osam kancelarija, fiskulturnu salu, biblioteku i centralnu kuhinju”, dodao je on.

Kako je naveo Vuk Stanišić, u toku su radovi u dvorištu, a predstoji opremanje ove vaspitne jedinice. I taj dio posla dodaje on, biće gotov do septembra, kada će i početi da radi vrtić koji nosi ime našeg velikog humaniste i pisca za djecu.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!