Vlada će predložiti mjere za rješavanje problema u bolnici Meljine

2017-11-30-Konferencija-za-medije-52.-sjednica-Vlade-FOTO-1-768x511.jpg

Vlada će u narednim danima definisati konkretne predloge mjera, koje će riješiti problem zaposlenih i građana koje koriste usluge bolnice Meljine, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade.

“Tokom sjednice složili smo se da je neupitno postojanje normalnog funkcionisanja ove ustanove u zdravstvenom sistemu. Ona predstavlja javni interes koji moramo zaštititi. Bolnica je postala neraskidivi dio ove opštine i njenih građana. Uprkos svim problemima ona je opstajala. Nemar vlasnika i samo deklarativna podrška Opštine Herceg Novi naslućuje lošu sudbinu ove ustanove. Stoga vlada ima jasan stav – situacija u kojoj se nalazi bolnica zahtjeva hitno rješavanje problema i u narednim danima Vlada će definisati konkretne predloge mjera”, poručio je ministar.

Hrapović nije želio da komentariše sudski spor između konzorcijuma Atlas, koji je vlasnik bolnice i Vlade, a poručio je da ne zna kakav će biti rezultat tog spora.

“Spor između Atlas grupacije i države je predmet sudskog spora. Nemam konkretne podatke i ne bih se upuštao u neke kalkulacije”, kazao je on.

Direktorica bolnice Meljine Olivera Elez je kazala da su tokom razgovora sa ministrom dobili uvjeravanja da će problem bolnice i 15o zaposlenih biti riješen.

“Očekujem u narednim danima konkretne mjere, a do tada će bolnica Meljine raditi kao i do sada”, istakla je ona.

A.Gajević

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!