Vlada da nagradi vatrogasce

#Požar #LiberalnaPartija

Liberalna partija (LP) apelovala je na Vladu Crne Gore da posebno afirmiše rad vatrogasnih službenika, i nagradi svakog vatrogasca na prigodan način, te razmotri odlikovanje vatrogasaca i vatrogasne službe.

Vatrogasci najzaslužniji za sigurnost i bezbjednost života građana (Foto: Gov.me)

„Užasna vatrena stihija koja već danima ugrožava ljudske živote, sigurnost domova građana, miran san, ali i ogromna prirodna prostranstva, bez pregalačkog poduhvata vatrogasaca koji rade i preko 48 sati bez prestanka na teritoriji gotovo čitave države, dobila bi tragične razmjere. Oni su najzaslužniji za sigurnost i bezbjednost života građana i javno i privatno dobro a iskazana gotovost, kuraž i hrabrost u vršenju dužnosti ali i više od onoga što je dužnost, oni su zaslužili svako poštovanje, podsticaj i nagradu“, saopšteno je iz Liberalne partije.

Navode da je situacija koja je zadesila Crnu Goru „opomena i indikator na koji način funkionišu ili ne funkcionišu institucije sistema i nadležne službe“.

„Manjak koordinacije, nespremnost i izostanak preventive, pored otežavajućih okolnosti, jesu realni problemi. Veća ulaganja u oblast zaštite i spasavanja građana i životne sredine, bolja komunikacija nadležnih službi i vrhunska opremljenost svakog pojedinca-vatrogasca i spasioca, moraju biti prioritet u narednom periodu. Nemjerljiva je šteta koja se mogla spriječiti preventivnim radnjama i jasnom dugoročnom strategijom zaštite“, navode iz LP-a.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!