Vlada: Tvrdnje Demokrata neistinite

#VladaCrneGore #MinistarstvoTurizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) saopštilo je da su neistinite tvrdnje Demokratske Crne Gore da Predlog zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ne sadrži ni jednu sugestiju ili primjedbu iznijetu tokom javne rasprave.

MORT: Tvrdnje neistinite, već je odgovoreno, a biće odgovoreno ponovo u direktnom kontaktu s javnošću (foto: rtcg.me)

Podsjetimo, Demokrate su danas na konferenciji za novinare

„Povodom danas iznijetih grubih neistina političke partije Demokratska Crna Gora u vezi sa Predlogom zakona i planiranju prostora i izgradnji objekata, a radi cjelovitog i istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da je javna rasprava u vezi sa predloženim zakonom sprovedena u skladu sa propisima i da su tokom javne rasprave u više navrata već iznijete činjenice koje opovrgavaju sve danas iznijnete tvrdnje“, saopšteno je iz MORT-a.

U reagovanju se ističe da predloženi zakon niti je protivustavan, niti je antievropski, niti je neusklađen sa bilo kojim međunarodnim aktom, niti lokalnim samoupravama onemogućava učešće u procedurama, pogotovo ne na uštrb kvaliteta, nego upravo suprotno.

Iz MORT-a su naveli da se svaki građanin može uvjeriti u besmislenost tvrdnje da predloženi zakon ne sadrži ni jednu sugestiju ili primjedbu iznijetu tokom javne rasprave uvidom u Izvještaj o javnoj raspravi o nacrtu zakona o planiranju i izgradnji koji je objavljen i dostupan javnosti (Link: http://www.mrt.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=285508&rType=2).

„Donošenje ovako važnog zakona isključuje upuštanje u jalova medijska nadgornjavanja sa političkom partijom prepoznatoj po iznošenju neosnovanih tvrdnji vikendom kako bi, u nedostatku činjenica i osnova iz neznanja, neupućenosti, zle namjere ili svega toga zajedno, makar tim trikom pridobili što veći medijski prostor“, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, Ministarstvo održivog razvoja i turizma je već predvidjelo da do parlamentarne rasprave još jednom podrobno informiše javnost o svim aspektima predloženog zakona među ostalim i na radnom doručku koji će naredne sedmice biti organizovan na ovu temu sa novinarima i urednicima crnogorskih medija.

„To će biti još jedna od prilika za otvaranje svih tema, naravno, na ozbiljan i odgovoran način“, dodaju u MORT-u.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!