VMŠ da ostane u Beranama

#DuškoMarković #MedicinskaŠkolaBerane

Premijer Duško Marković i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić ocijenili su da bi sjedište Više medicinske škole trebalo da ostane u Beranama.

Premijer Marković je rekao da je Vlada donijela odluku za koju je ovlašćena, uvjerena da je ostanak Više medicinske škole u Beranama u interesu i ovog grada i sjevernog regiona.

Marković je, inače, razgovarao danas u Beranama sa rukovodstvom lokalne samouprave, a na sastanku je izražena apsolutna saglasnost u vezi sa temama daljeg razvoja Berana i saradnje Vlade i Opštine.

I premijer i čelnik Opštine Berane izrazili su zadovoljstvo sastankom ističući potrebu i važnost saradnje u realizaciji projekata čiji su ciljevi razvoj Sjevernog regiona i podizanje životnog standarda i kvaliteta života.

Marković je u tom smislu istakao neophodnost partnerstva Vlade i lokalne uprave naglasivši da to partnerstvo treba da se zasniva na povjerenju i opštim interesima, a ne nužno i na političkoj saglasnosti.

„Prioriteti su zajedništvo, interes države i kvalitet života, a ne lični interesi. Ova opština spremna je na saradnju sa Vladom i ima podršku Vlade za razliku od nekih opština u kojima je opozicija na vlasti koje saradnju ne žele“, rekao je premijer Marković.

Premijer je informisao rukovodstvo Opštine Berane sa strateškim prioritetima Vlade koji se odnose na razvoj sjevera naše zemlje rekavši da je Sjeverni region prioritet Vlade.

Opština spremna je na saradnju sa Vladom (Foto: Gov.me)

Marković je u tom kontekstu podsjetio sagovornike da je ovogodišnjim kapitalnim budžetom predviđeno 220 miliona za Sjeverni region i da se na ovaj dio Crne Gore odnosi više infrastrukturnih projekata. Premijer je ponovio ocjenu da Sjeverni region Crne Gore ima veliku šansu za razvoj i dodao da sve opštine sjevera imaju i podršku Vlade i podršku premijera lično.

Šćekić se, kako je saopšteno, zahvalio premijeru i Vladi na dosadašnjoj saradnji rekavši među ostalim da je Berane posjetilo više ministara i da je saradnja sa Vladom već donijela pozitivne rezultate i stvorila dobru osnovu za unapređenje saradnje.

Šćekić je informisao je premijera o slučajevima sporog odziva pojedinih segmenata državne administracije na zahtjeve lokalne uprave što usporava realizaciju projekata i predstavlja biznis barijere.

„Mi smo kao lokalna uprava mnogo usporeni i izgubili smo ogromno vrijeme. Potrebna nam je Vaša pomoć“, rekao je predsjednik opštine Berane zahvalivši pri tome predsjedniku Vlade na dosadašnjoj saradnji i na ubrzavanju pojedinih procesa.

Tokom sastanka razmotrene su brojne konkretne teme među kojima lokalna infrastruktura, posebno put ka Rujištima, projekti minihidrocentrale na Gradskom vodovodu, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže i završetak sportske dvorane.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!