Za Vaskrs besplatan ručak za 20 porodica

Banka hrane tradicionalno obilježava Vaskrs humanitarnom akcijom. Besplatan ručak koji će dobiti na kućnu adresu i ove godine obradovaće dvadeset porodica sa prioritetne liste za pomoć te organizacije.

.

„Na ovaj način pokazujemo da vodimo računa o najugroženijima. Vaskrs je praznik praštanja, kada za sobom treba da ostavimo ružne misli, ali i da kao društvo pokažemo humanost“, navodi se u saopštenju Banke hrane.

Oni ističu da pomažu ljudima koji su u stanju socijalne potrebe i dodaju da ih je nažalost svakim danom sve više.

„Mnogi od njih se bore da sebi priušte najosnovnije namirnice a neki od njih imaju samo jedan obrok na dan. Naši volonteri pomažu sa hranom koju uspijemo da obezbijedimo putem donacije. Zahvaljujući kuvaru Žaru i ovaj Vaskrs će neke od porodica obilježiti bogatijjom trpezom nego obično“, dodaju iz te NVO.

Oni podsjećaju da svi koji žele da pomognu socijalno ugroženima, to mogu uraditi doniranjem osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava u subotu, 14. aprila u Delta citiju (pored Aroma marketa.) gdje će se nalaziti njihov pult za doniranje.

„Vaskrs je vrijeme ulaganja u zajedništvo i solidarnost. Pokažimo našu dobru stranu.Pomozimo!“, pozivaju iz Banke hrane.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!