Zavodi se red, prinudna naplata kazni u toku

#Društvo #Nikšić #Parking

13662094_1120359374697233_3348244524220934536_o.jpg

Parking servis koji je prije nepune tri godine osnovala Opština Nikšić, prema riječima direktora Mirka Perovića, do sada je zavrijedio i pozitivne i negativne kritike.

“Možemo da naglasimo da je bilo više pozitivnih. Ima još dosta toga da se radi i dorađuje, ali nadamo se da ćemo u narednom periodu regulisati i te probleme”, rekao je Perović.

Prema Odluci o javnim parkiralištima na teritoriji opštine Nikšić u periodu od 1. juna 2016. godine do 1. aprila 2018. godine izrečeno je 38.477 prekršajnih naloga za neplaćeno parking mjesto i nepravilno parkiranje. Kako je Vikend novinama saopšteno iz Komunalne policije Nikšić, naplaćeno je oko 10.000 prekršajnih naloga, dok su nenaplaćeni nalozi u procesu prinudne naplate.

Parking prostori podijeljeni su u tri zone, a najviše negodovanja kod građana izaziva parking prostor koji se naplaćuje ispred Doma zdravlja. Perović kaže da je Parking servis zakupac parking prostora ispred Doma zdravlja na zahtjev uprave te zdravstvene ustanove kako bi se regulisalo parkiranje u tom djelu grada.

“Ranije, kada se na tom prostoru nije naplaćivao parking, obično su se stvarale velike gužve, parking mjesto se nije moglo naći i parking prostor je pretvaran praktično u garaže. Oni koji su imali potrebu da dođu u Hitnu ili u Dom zdravlja nikada nijesu mogli da nađu mjesto da se parkiraju. Tu je cijena karte 30 centi, imaju 15 minuta akademskih, ako dovezu nekoga ko je bolestan, da ne moraju odmah poslati poruku. Smatram da je zakup parking prostora ispred Doma zdravlja u većem interesu građana koji koriste sluge Doma zdrav-
lja nego Parking servisa”, tvrdi Perović.

Osnivanjem Parking servisa Perović kaže da Opština nije imala namjeru da stvori profitabilno preduzeće, nego da uvede red prilikom parkiranja u užem gradskom jezgru.

“Poslovanje je oko pozitivne nule. Uglavnom smo u nekom plusu. Nemamo dugovanja, sve obaveze redovno izmirujemo i za sada ispunjavamo svoj zadatak”, naglasio je Perović.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!