Zenka čestitao Bajram i pozvao vjernike da neprestano šire poruku mira

2016_11_28_-_41._vlada_cg_-_mehmed_zenka_2.jpg

Nakon mjesec dana odricanja i suzdržavanja, želim vam da Ramazanski bajram dočekate čiste duše i srca i da poruku mira i solidarnosti širite neprestano i svakodnevno, poručio je povodom velikog islamskog praznika, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava, na čijem je čelu, i u svoje ime, ministar Mehmed Zenka.

Zenka je čestitke uputio reisu Rifatu Fejziću i svim vjerskim službenicima islamske zajednice u Crnoj Gori, kao i svim prirpadnicima islamske vjere, poželjevši da ovaj praznik bude još jedan podsjetnik na potrebu da među nama vlada ljubav, mir, tolerancija i uzajamno povjerenje.

“Početak Bajrama ujedno znači kraj posta koji je bio način da afirmišemo vrijednosti dobra, humanosti i solidarnosti. Želim da i ovaj praznik provedete u krugu vaših porodica, prijatelja i dobronamjernih ljudi, te da slogom širite uvijek svijetle poruke Ramazanskog bajrama”, naveo je ministar.

Bajram je, naglasio je, idealna prilika da pomirimo različite stavove, iskažemo toleranciju i oprostimo jedni drugima, a sve u cilju jačanja međuljudskih odnosa.

“Kao vjesnik pobjede nad iskušenjima, Bajram uspostavlja ravnotežu između materijalnih i duhovnih vrijednosti. Svima koji su postili iskreno želim da im Bog primi post”, zaključio je Zenka u čestitki.

Ž.N.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!